Îmbunătăţeşte-ţi memoria repede

Distribuie

Îmbunătăţeşte-ţi memoria repede, dar cum?, te întrebi atunci când, în lipsa alarmelor sau a agendelor, te trezeşti uitând numele unei persoane cu care ai făcut cunoştinţă, o informaţie sau chiar o şedinţă?

Jim Kwick, unul dintre cei mai cunoscuţi experţi în funcţionarea creierului şi, în special, a memoriei, îţi oferă zece trucuri care să te ajute să te ajute să-ţi îmbunătăţeşti memoria.

Dieta pentru creier

Alimentaţia potrivită te ajută nu doar să ai o siluetă de invidiat, ci şi o memorie de invidiat. Invincibile la acest capitol sunt avocado, afine, broccoli, ulei de cocos, ouă, salata, somonul, sardinele, nucile.

Fără gânduri negative

Mai exact, fără acele gânduri negative automate care apar ca din senin şi ne distrag atenţia şi concentrarea.

Îmbunătăţeşte-ţi memoria prin mişcare

Chiar dacă jobul ne forţează să fim sedentari multe ori pe zi, organismul şi, implicit, creierul, au nevoie de mişcare, de exerciţii fizice.

Suplimente pentru creier

Recomandate de medic, suplimentele te pot ajuta să compensezi acolo unde alimentaţia nu reuşeşte să acopere toate nevoile – deficitul de vitamine B sau omega 3.

Pe cine ai în jur?

E drept, la serviciu nu-ţi alegi colegii, dar măcar apropie-te de cei care îţi transmit energie bună, lângă care simţi că poţi creşte. Se spune că eşti media celor cinci persoane cu care îţi petreci cel mai mult timp. Gândeşte-te, deci, ce fel de persoane sunt acestea.

Un mediu curat, îngrijit

Fie că eşti la serviciu sau acasă, pune-ţi în ordine lucrurile în zona de lucru, pentru ca creierul să poată funcţiona la un nivel cât mai înalt.

Somnul

Deşi ai impresia că ai putea face atâtea în loc să dormi, somnul este atât de important pentru creier. Somnul funcţionează ca un detox, în urma căruia toxinele de peste zi sunt îndepărtate.

Protejează-ţi creierul

La propriu. Ia-ţi măsuri de protecţie – poartă o cască – atunci când practici un sport şi evită loviturile în zona capului.

Învaţă mereu ceva nou

Nu degeaba se spune că a învăţa o limbă străină e cea mai bună hrană pentru creier. Însă nu doar o limbă străină ajută, orice domeniu nou şi provocator este un antrenament bun pentru creier.

Ţine stresul sub control

Pare misiune imposibilă? Nu este, dacă înţelegi că pentru a învăţa, pentru a te putea concentra, pentru a putea lucra eficient trebuie să fii calmă şi să te îndepărtezi de toate sursele de stres.

avantaje.ro


Distribuie
..