Detalii halucinante despre viața lui Stephen Hawking! De ce nu credea fizicianul în Dumnezeu?

Distribuie

Stephen Hawking a fost una dintre cele mai strălucite minţi ale vremurilor noastre, iar pierderea lui a întristat întreaga lume. Renumitul astrofizician britanic a murit la vârsta de 76 de ani.

El va lăsa moştenire întregii lumi lucrări revoluţionare despre univers, dar şi o poveste de viaţă aproape ireală. Vocea lui era filtrată printr-un sintetizator, însă a fost considerată mereu un reper pentru ştiinţă.

De ce nu credea fizicianul în Dumnezeu?

Cu toate că mintea lui nu putea fi egalată în performanţă, puţini ştiu că el nu credea deloc în Dumnezeu. De-a lungul vieţii sale, Stephen Hawking a declarat de mai multe ori că „nu există Dumnezeu” și că „lumea este rezultatul unui fenomen ce poate fi explicat științific, nu creația unei ființe supreme”, conform digi24.ro. Într-un interviu acordat pentru publicația El Mundo, fizicianul spunea:

„Înainte să înțelegem știința e normal să credem că Dumnezeu a creat Universul. Dar acum știința oferă o explicație mai convingătoare”.

Detalii halucinante despre viața lui Stephen Hawking

Stephen Hawking a fost un adevărat ambasador al ştiinţei. Misiunea lui în viață a fost de a populariza știința, își dorea mult să o facă accesibilă tuturor. A fost unul dintre cei mai mari susținători ai spațiului și era expert în cosmologie.

În anul 1964, la vârsta de 22 de ani, Stephen Hawking a fost diagnosticat cu o boală progresivă de neuron motor, care este o afecţiune cunoscută sub numele de scleroză laterală amiotrofică. Atunci i s-a spus că va mai avea doar câțiva ani de trăit. Boala a evoluat gradual, iar în timp Stephen nu s-a mai putut mișca. Cea mai mare parte din viață și-a petrecut-o aproape paralizat într-un scaun cu rotile. Nu putea să vorbească, drept urmare comunica doar cu ajutorul unui sintetizator de voce.

avantaje.ro

 


Distribuie
..