Detalii din viața lui Gabriel Dorobanțu. De ce nu s-a căsătorit niciodată și ce spune despre femei

Distribuie

Gabriel Dorobanțu are 66 de ani și este unul dintre cei mai apreciați artiști de muzică românească, a anilor ’80.  Nu și-a schimbat niciodată stilul muzical și a făcut întotdeauna ce a vrut, după cu spune chiar el.

Gabriel Dorobanțu locuiește la Breaza, împreună cu mama lui și nu s-a căsătorit niciodată. Pentru prima dată, interpretul a vorbit despre asta, răspunzând astfel la multele întrebări venite din partea celor care îl cunosc, legate de acest subiect.

„Nu mă mai cucereşte nimeni acum, pentru că sunt un burlac convins. Este bine, la un moment dat, să-ți porţi crucea şi aşa, pentru că poţi să priveşti şi să te amuzi de ceea ce păţesc cei care nu sunt burlaci. În tinereţe mi se parea senzaţional să te căsătoreşti şi să ai persoana iubită aproape, după ce a trecut timpul mi s-a părut minunat să nu te bată nimeni la cap şi să faci ce vrei. Eu fac parte din categoria celor care fac ce vor. O lume fără femei nu poate să arate bine, pentru că femeile sunt nişte copiliţe grozave, mai ales când sunt între ele. Când sunt însoţite de partenerii de viaţă devin mai importante şi mai grave. Şi nu-mi place!”, a povestit Gabriel Dorobanţu pentru revista “Taifasuri”, citată de Click.

Nu a acceptat să cânte orice, desi proprunerile au fost multe „Am mers mereu pe drumul meu, pentru că a fost unul bine croit, care mi-a adus succes. Sunt un cântăreţ de tradiţie, care interpretează muzică uşoară românească, aşa cum se spune în studiile de specialitate. Am un repertoriu cu şlagăre multe, sunt vreo 450 de cântece.

Au fost compozitori care mi-au propus piese care nu mă reprezentau şi am refuzat, iar lucrul ăsta nu a fost uşor, pentru că mi-am creeat de multe ori antipatii şi am fost bârfit ca fiind un interpret care ştie să cânte doar muzică de estradă. Dar mie mi-a plăcut să cânt muzică ce aduce bucurie spectatorilor, nu cântece care să dea importanţă sciiturii”, a mai spus Gabriel Dorobanțu.

În anul 1980, Gabriel Dorobanțu a participat la concursul „București 80” și a obținut Premiul al III-lea la secțiunea muzică ușoară, iar în anul 1981 a participat la Festivalul de interpretare „Mărțișor” de la Dorohoi, unde a obținut trofeul „Mărțișor”. A debutat ca interpret de muzică ușoară în anul 1983,  la vârsta de 30 de ani, în cadrul Festivalului Concurs de la Mamaia, unde obține Mențiune la Secțiunea Interpretare, cu melodia Ochii tăi (compozitor Vasile Veselovschi, versuri Mihai Maximilian), melodie devenită ulterior șlagăr. A lucrat timp de cinci ani în calitate de proiectant într-un atelier de proiectare.  De-a lungul carierei a efectuat turnee în Statele Unite ale Americii, Germania, Italia, Belgia, Anglia, Republica Moldova, Israel, Spania, Kuweit, etc.
libertatea.ro


Distribuie
..