DE CE este bine pentru sănătatea ta să NU ai iubit

Distribuie

Studiile arată că relațiile la distanță au beneficii asupra sănătății, dar ce avantaje există dacă nu ai… iubit? Tot cercetătorii au descoperit că și faptul că ești singură aduce un plus stării tale generale.

În 2011, o cercetare realizată în America indica faptul că din procentul de oameni care nu fac cele 150 de minute de mișcare pe săptămână, o proporție covârștioare o ocupau femeile măritate: 63 la sută. Conform concluziilor de atunci ale experților, femeile care nu erau implicate într-o relație aveau mai mult timp pentru a face exerciții, față de femeile măritate care aveau alte priorități: copii, soț, treburile casnice.

Luând în considerare toate avantajele pe care le aduce o ședință la sală: faci cardio, îți tonifici musculatura, scapi de stres, cerectătorii au ajuns la conclzia că femeile care nu au iubit au un trai de viață mai sănătos, comparativ cu cele care sunt măritate. De aceea, și starea de sănătate a femeilor nemăritate este mult mai bună, au dedus specialiștii.

Un argument în plus la teoria lor aduce o altă cercetare, realizată trei ani mai târziu. În 2014, oamenii de știință au descoperit că persoanele căsătorite, care nu sunt fericite în cuplu, sunt expuse riscului de a suferi de boli de inimă.

Există dovezi științifice cum că persoanele care nu sunt căsătorite au prietenii mai solide, comparativ cu persoanele căsătorite. Concluzica lor a fost că persoanele căsătorite nu dezvoltau legături puternice în afara mariajului, cele necăsătorite dedică mai mult timp relațiilor cu alte persoane, cum ar fi prieteni, frai, vecini, alte cunoștințe de care sunt atașați.

De asemenea, persoanele cu prieteni mai puțini sunt cu 50 la sută mai mult predispuşi riscului de a muri în următorii șapte ani și jumătate.

unica.ro.


Distribuie
..