Curiozităţi despre organul sexual masculin: de ce mulţi dintre bărbaţi au penisul orientat spre stânga şi cum este posibilă ejacularea fără erecţie

Distribuie

Penisul este un organ controversat şi plin de surprize. Pe lângă utilitatea lui în satisfacerea nevoilor fiziologice şi în obţinerea plăcerii sexuale,  organul reproducător masculin poate face o mulţime de „trucuri”. Ştiaţi că poate funcţiona „decapitat”?

Publicaţia americană pentru femei „Women’s Health” a realizat o listă cu cele mai bizare „talente” ale unui penis, susţinute de studii ştiinţifice: Poate „supravieţui” decapitării.

Penectomia este o procedură care implică eliminarea parţială sau chiar totală a penisului şi poate fi necesară în cazul în care pe organ apar tumori canceroase. Totuşi, potrivit unui studiu brazilian, în cazul unei penectomii parţiale, penisul poate încă funcţiona. Chiar şi fără capul membrului, bărbaţii pot urina, pot face sex şi pot ejacula.  „Ştie” care parte a creierului este cea dominantă.  În cazul bărbaţilor ale căror penisuri sunt înclinate spre stânga, cum se întâmplă în cazul majorităţii, parte dominantă a creierului este cea omoloagă, potrivit unei cercetări publicate în revista „Human Reproduction” (n.r. reproducerea umană). Datorită hormonilor de dezvoltare, atunci când partea stângă a creierului este dominantă, persoana în cauză este, cel mai probabil, dreptace, are piciorul drept mai mare decât piciorul stâng şi alte asimetrii corporale. Emisfera stângă a creierului joacă un rol important în vorbire, logică şi gândire matematică, în timp ce emisfera dreaptă influenţează orientarea spaţială şi percepţia informaţiilor senzoriale.

Pot ejacula şi atunci când nu sunt în erecţie Conform unui studiu realizat la Centrul Medical Oakland din California, bărbaţii pot elimina lichid seminal şi fără să aibă arecţie. Muşchii pelvieni se contractă atunci când ejaculează, dar nu sunt direct legaţi de procesele care determină o erecţie.  Pot ejacula la o distanţă de 2 metri şi jumătate O cercetare realizată în urmă cu câţiva ani la Universitatea din Indiana de celebrul cercetător Alfred Kinsey a arătat că un bărbat poate ejacula la o distanţă de 2 metri şi jumătate. În plus, un studiu din 2014 realizat la Colegiul Medical Weill Cornell din Statele Unite a dezvăluit că forţa cu care ejaculează un bărbat are legătură directă cu intensitatea orgasmului.

Există două tipuri de penis: cele care se măresc considerabil atunci când sunt în erecţie şi cele care par mari în majoritatea timpului, dar care nu îşi schimbă cu mult dimensiunea atunci când sunt în erecţie. În plus, cercetătorii de la Universitatea de Stat din New York au descoperit că mărimea contează când vine vorba de deplasarea materialului seminal spre ovulele femeii. Un penis mai lung vine „la pachet” cu şanse sporite de sarcină.
adevarul.ro


Distribuie
..