Cum te poți îmbolnăvi de la o simplă ieșire cu prietenele

Distribuie

O ieșire într-o seară, cu prietenele tale, nu este pe cât de inofesnivă ai crede-o. Te gândești că poate te deconectezi, elimini stresul socializând și ai parte de sprijinul lor emoțional. Însă, sănătatea ta poate avea de suferit. Iată de ce!

 Potrivit Institului Național pentru Sănătate din Statele Unite ale Americii, organismul elimină toxinele dintr-un singur pahar de alcool după o săptămână sau chiar 10 zile.

Chiar dacă ai o viață activă, faci exerciții fizice și mănânci bine, o noapte în oraș inundată cu alcool, alături de prietenele tale presupune să porți în sistem, ulterior, toxine dăunătoare, care te fac să te simți rău”, susține James Swanwick, creatorul programului ”Provocarea: 30 de zile fără alcool”.

Probleme cu fertilitatea

La bărbați este binecunoscut faptul că alcool provoacă disfuncții sexuale și o scădere a nivelului de testosteron. Însă și în cazul femeilor, alcoolul poate provoca probleme legate de infertilitate sau poate duce la malformații ale fătului, din cauza faptului că le provează de un mineral extrem de important, zincul, care nu se mai absoarbe.

Aritmie cardiacă

Un chirurg specilizat în boli cardiovasculare, David Gruener, susține că inima poate suferi foarte mult dacă bei foarte mult într-o seară, alături de prietenele tale. În special dacă ești o persoană care de obicei nu consumă alcool. ”Bătăile inimii depind de un sistem bine pus la punct, intern, care dictează acest ritm”, explică medicul. ”Alcoolul provoacă o disfuncție a acestui sistem, ceea ce duce la bătăi neregulate ale inimii. Pentru astfel de cazuri există și un nume: sindromul inimii în vacanță. Denumirea pornește de la ideea că persoanele care nu beau de obicei, consumă foarte mult alcool la petreceri sau în vacanțe.

Ficat gras

”Femeile au cel mai mult de suferit atunci când vine vorba de metabolizarea alcoolului în mod eficient”, explică Sarah Suzuki, licențiată în consiliere specializată pe managementul consumului moderat de alcool.  Femeile pot avea depuneri de peste 10 la sută a grăsimilor în  ficat, provocate de alcool. Simptomele sunt stare de oboseală, senzație de mahmureală. Dacă boala nu este foarte avanasată, abstinența chiar poate face minuni în acest caz, grăsimile de pe ficat putând fi eliminate.

Probleme cu pielea

Tsippora Shainhouse, doctor în dermatologie la Universitatea din California de Sud, susține că alcoolul chiar poate crea probleme grave cu tenul. ”Psoriazisul poate fi făcut pe fondul consumuli abuziv de alcool, chiar poate fi înrăutățit în cazul femeilor care suferă deja de această boală”. Chiar și unpahar, adaugă Shainhouse, poate cauza iritații ale pielii și poate face sângele să capete o consistență mai groasă.

unica.ro.


Distribuie
..