Cum să scapi rapid de febra musculară? 3 remedii naturale care au efecte imediate

Distribuie

Cei care fac sport în mod regulat, dar și care abia s-au apucat știu cât de neplăcută este senzația de febră musculară. În anumite situații, este chiar foarte greu de suportat și parcă nu mai poți să faci nici mișcări banale. 

Febră musculară este rezultatul încordării excesive a mușchilor, a suprasolicitării acestora, conform sanatate.bzi.ro. Inflamația mușchilor sau febră musculară este definită că disconfortul sau durerea mușchilor scheletici, care apare în urma unei activități fizice intense. Cele mai afectate sunt persoanele care nu fac în mod constant efort fizic.

Dacă te-ai confruntat de multe ori cu această situație, atunci ar fi bine să știi că există câteva remedii simple naturale care te vor ajuta să scapi de senzația neplăcută de febră musculară.

Cum să scapi rapid de febra musculară?

Oțetul este un ingredient senzațional care face minuni pentru mușchi. Trebuie doar să faci o baie fierbinte în care să adaugi două pahare de oțet. Aceast ajută mușchii să se relaxeze și vei scăpa de dureri. Ai mare grijă să te clătești foarte bine, pentru a nu rămâne mirosul de oțet.

O altă metodă bună este să faci o baie rece, cu gheață, care te va scăpa de durerile după un efort fizic intens. De asemenea, o altă idee bună ar fi să încerci aromaterapia cu ulei esențial de piper. Astfel, ți se va relaxa tot corpul.

Așadar, data viitoare când te întorci de la sală, încearcă unul dintre aceste remedii și cu siguranță vei scăpa de disconfortul creat de febra musculară.

avantaje.ro


Distribuie
..