Cum poți să te lași de fumat, cu ajutorul țigărilor electronice

Distribuie

Cercetătorii britanici au descoperit cum poți să te lași de fumat, cu ajutorul țigărilor electronice. Astfel, un studiu realizat de University College London (UCL) a descoperit că fumătorii care şi-au petrecut timpul frecvent cu utilizatorii de ţigări electronice au avut cu 20% mai multe şanse de a înregistra o tentativă recentă de a renunţa la fumat.
Aproape un sfert dintre fumătorii (25,8%) care au participat la studiu au declarat că îşi petrec timpul în mod regulat cu utilizatorii de ţigări electronice. Dintre aceştia, aproximativ o treime (32,3%) au avut o tentativă de a renunţa la fumat în anul anterior. Prin comparaţie, circa un sfert (26,8%) dintre fumătorii care nu şi-au petrecut timpul în mod regulat cu utilizatorii de ţigări electronice au încercat să renunţe în anul anterior. ”A devenit un lucru din ce în ce mai banal ca fumătorii să intre în contact cu utilizatorii de ţigări electronice şi au fost exprimate unele îngrijorări potrivit cărora acest lucru ar reconfigura fumatul în Anglia şi ar compromite motivaţia fumătorilor de a renunţa. Rezultatele noastre nu au identificat vreo dovadă că petrecerea timpului cu utilizatorii de ţigări electronice i-ar descuraja pe fumători să renunţe (la fumat), ceea ce ar putea contribui la diminuarea îngrijorărilor cu privire la impactul ţigărilor electronice asupra sănătăţii publice. Un factor cheie care stă la baza acestor diferenţe poate fi faptul că fumătorii care sunt expuşi în mod regulat la utilizarea de ţigări electronice sunt mai predispuşi să le utilizeze ei înşişi”, a declarat dr. Sarah Jackson, autoarea principală a studiului.
În cadrul studiului finanţat de Cancer Research UK și publicat miercuri, 7 noiembrie, în jurnalul academic BMC Medicine, au fost utilizate date prelevate de la aproape 13.000 de participanţi la ”Smoking Toolkit Study”, un proiect de cercetare cu privire la obiceiurile privind fumatul în Anglia. Ţigările electronice sunt cu circa 95% mai puţin dăunătoare în comparaţie cu fumatul tutunului, potrivit Serviciului de Sănătate Publică din Anglia, citat de Agerpres. În România, țigările electronice ar putea fi interzise în spațiile publice. Iată ce părere au românii despre faptul că ţigările electronice ar putea fi interzise în spaţiile publice. Totuși, senatorii nu vor interzicerea ţigărilor electronice în spaţiile publice, pentru că încă nu se cunosc efectele lor.

Raed Arafat critică dur reclamele la țigările electronice. „Modul de prezentare e înșelător și manipulator’

Raed Arafat vrea să interzică și ţigările electronice în spațiile publice

Interzicerea țigărilor electronice este discutată de Senat. Tot mai mulți liceeni ‘vapează’.

libertatea.ro


Distribuie