Cinci lucruri pe care trebuie să le faci înainte de a te culca, dacă vrei să slăbești

Distribuie

Ce trebuie să faci înainte de culcare ca să slăbești. Cinci trucuri simple asigură rezultate uimitoare, dacă le pui în practică și te ții de ele vreme de câteva săptămâni. E minunat dacă le combini cu o dietă, dar, dacă nu trebuie să scapi de un număr foarte mare de kilograme, pot funcționa și în lipsa acesteia.

1. Nu mai mânca pe fond nervos! Cele mai multe kilograme le acumulăm pentru că ne refugiem în mâncare seara, când ajungem acasă obosiți, stresați, nervoși, frustrați… sau pentru că este momentul din zi când ne copleșesc sentimente negative: singurătate, plictiseală, tristețe. Dacă reușești să pui capăt acestui obicei și să iei o cină frugală, cu 3-4 ore înainte de a te culca, vei vedea rezultate în doar câteva zile!

 

2. Fă stretching înainte de culcare. Acest tip de exerciții relaxează musculatura, asigurând un somn odihnitor și echilibrând balanța hormonală. Este demonstrat științific că un organism obosit încearcă să-și refacă stocul de energie cu ajutorul hranei; mai exact, eliberează hormoni care îți dau senzația că ți-e foame.

Ce trebuie să faci înainte de culcare ca să slăbești

3. Bea un shake proteic – nu în locul cinei, ci înainte cu vreo oră de a te băga în pat. Un studiu condus de cercetători de la Universitatea de Stat din Florida, SUA, a concluzionat că o gustare înainte de culcare poate ajuta la slăbit, iar gustarea ideală este un shake proteic de 150 de calorii. Acesta reglează funcțiile metabolice și grăbește arderile.

4. Fă întuneric beznă în dormitor. Prezența unei lumini, cât de mică, întrerupe ritmul molecular circadian și încetinește metabolismul, susțin cercetorii, așa că, în loc să arzi calorii în somn, le-ai putea acumula. Televizorul este total contraindicat în dormitor, din acest motiv!

5. Aerisește dormitorul și, dacă e prea cald, dă drumul la aerul condiționat pe rece. Lasă-l să meargă până ce temperatura scade sub 20 de grade, apoi oprește-l (nu e bine să dormi cu aparatul pornit). Temperatura ideală în dormitor, dacă vrei să slăbești, este de 19, maximum 20 de grade Celsius. Este temperatura la care, au descoperit cercetătorii, topești grăsimea. Peste 20 de grade, efectul e invers: grăsimea se stochează. Dacă ți se pare prea frig, mai trage o pătură pe tine!

libertatea.ro


Distribuie
..