Cercetătorii explică: Creierul uman funcţionează şi după moarte

Distribuie

În spatele unui deces există știință. Ce se întâmplă, de fapt, cu mintea și corpul nostru după ce murim?

Oamenii de știință au studiat această enigmă și demontează teoria conform căreia încetarea bătăilor inimii duce la oprirea circulaţiei sangvine, iar creierul şi celelalte organe mor în succesiune rapidă, din lipsa oxigenului.

Potrivit rezultatelor unui studiu, publicate în revista Proceedings of the National Academy of Sciences, creierul uman are capacitatea de rămâne activ şi după 10 minute după decesul clinic, activitatea cerebrală fiind similară somnului profund.

Cel puțin asta au descoperit cercetătorii care au studiat activitatea cerebrală la mai mulţi pacienţi

Patru pacienţi bolnavi în fază terminală au fost deconectaţi de la aparatele secţiei de terapie intensivă. Astfel s-a descoperit că fiecare pacient avea diferite nivele de activitate cerebrală la momentul de dinainte şi după moarte.

În timp ce unii au încetat să mai gândească chiar înainte de a muri, în cazul unui pacient s-a înregistrat un nivel de activitate cerebrală atât înainte, cât şi după deces. Potrivit studiului, timpul activităţii cerebrale după ce medicii au constatat decesul a fost de 10 minute şi 38 de secunde.

Și oamenii de ştiinţă de la Universitatea din Michigan au realizat un studiu pe 9 şobolani care aveau electrozi conectaţi pe suprafaţa creierilor. Animalele a fost injectate cu clorură de potasiu, motiv pentru ca inima s-a oprit. Astfel, şobolanii au intrat în moarte clinică. Cu toate acestea, creierii animalelor nu au murit imediat. În primele 30 de secunde, creierul a prezentat semne de activitate.

noizz.ro


Distribuie
..