Ce este COCKTAIL-UL longevității

Distribuie

Cocktail-ul longevității este o băutură care ar trebui consumată în fiecare dimineață. Vezi cum se prepară și care sunt beneficiile sale.

 Cocktail-ul longevității are rolul de a-ți proteja inima, vasele de sânge și de a echilibra numărul celulelor roșii și albe din sânge. Este recomandat mai ales oamenilor care auanemie sau suferi de boli cardiovasculare, potrivit goodmorningcenter.com.
Cum prepari cocktail-ul longevității

Pentru această băutură, ai nevoie de:

  • vin roșu;
  • Miere;
  • Frunze proaspete de urzică.

Amestecă vinul și urzicile și lasă-le într-un vas de sticlă pentru 24 de ore. După această perioadă, strecoară lichidul și pune-l pe aragaz. Lasă-l la fiert timp de câteva minute, timp în care mesteci continuu. În momentul în care totul începe să fiarbă, adaugă și mierea, mai lasă câteva minute, apoi oprește focul. După ce se răcește, toarnă lichidul într-o sticlă și consumă o cană în fiecare dimineață, pe stomacul gol. Gustul este excelent, așa că nu vei avea probleme.

Beneficiile cocktail-ului longevității

Vinul roșu are numeroase beneficii, dacă este consumat în cantități moderate. În primul rând, reduce riscul de depresie. În al doilea rând, cercetătorii britanici de la Universitatea din Leicester au arătat că vinul poate reduce dimensiunea unei tumori cu aproximativ 50%. Consumat în cantități moderate, vinul roșu încetinește îmbătrânirea, previne cancerul de sân și îmbunătățește funcționarea plămânilor. Dacă vrei să te bucuri doar de beneficiile acestei băuturi, nu bea mai mult de un pahar pe zi.

Foarte sănătoase sunt și urzicile, care se găsesc în piață în această perioadă. Primăvara este sezonul alergiilor, iar dacă vrei să reduci simptomele, este indicat să consumi ceai de urzici. Fiind foarte bogate în fier, aceste plante te ajută să tratezi anemia și să combați oboseala. În plus, ajută ficatul și echilibrează nivelul de hormoni din sânge.

Mierea este folosită ca medicament de sute de ani, fiind eficientă în tratarea tusei și a rănilor deschise. Fiind plină de nutrienți, este recomandată pentru a combate oboseala și lipsa de energie.

Dacă vrei să îți protejezi inima și să trăiești mai mult, poți face și unele schimbări în stilul de viață. Mănâncă sănătos și elimină alimentele procesate din dietă. Fă cel puțin 30 de minute de mișcare pe zi și renunță la țigări.

Poți avea o sănătate de fier și dacă mergi la medic, pentru a face controalele de rutină. Analizele de sânge generale sunt recomandate o dată pe an, în lipsa simptomelor și a bolilor cronice. Nu uita de testul Papanicolau și de ecografiile mamare sau mamografii. Dacă ții cont de aceste lucruri și consumi cocktail-ul longevității, sunt șanse mari să ții departe bolile cronice și să trăiești mai mult.

unica.ro.


Distribuie