Cât timp ar trebui să dureze tratamentul cu antibiotice?

Distribuie

Atunci când sunt diagnosticați cu afecțiuni destul de grave, oamenilor le sunt prescrise o serie de antibiotice, gândite special pentru a lupa împotriva bacteriilor din organism.

Tratamentul cu antibiotice durează în medie între 7 și 14 zile, în funcție de gravitatea bolii. Chiar dacă pacienții sunt sfătuiți să ia tratamentul întreaga perioadă, specialiștii sunt de părere că acest lucru poate duce la apariția rezistenței la diferite tipuri de antibiotice.

Cât timp ar trebui să dureze tratamentul cu antibiotice?

Studiile realizate recent au scos la iveală un adevăr pe care puțini bolnavi îl cunosc. Tratamentul cu antibiotice ar trebui să fie administrat doar până în momentul în care starea bolnavului începe să se amelioreze. Dacă este continuat și după acest intreval de timp, tratamentul poate face ca organismul să dezvolte o rezistență la medicamente. Acest lucru duce la apariția unor microbi foarte puternici, care afectează sistemul imunitar și care nu pot fi eliminați prin niciun tratament.

În ciuda acestor descoperiri, medicii de familie își sfătuiesc pacienții să urmeze întreg tratamentul. În plus, aceștia sunt de părere că fiecare organism funcționează într-un mod diferit, iar rezistența la medicamente poate fi influențată și de acest aspect, potrivit dailymail.co.uk. Pentru a contrazice studiul, medicii argumentează că deși starea generală a pacientului s-a ameliorat, acest lucru nu înseamnă neapărat că infecția a dispărut defintiv din corp, iar dacă tratamentul este stopat, boala poate recidiva.

avantaje.ro.


Distribuie
..