Cât de importantă este rutina de dimineață și trei motive pentru care ar trebui să ai una

Distribuie

Sunt foarte multe momente când vei auzi că trebuie să îți ieși din rutină, să îți depășești zona de confort, să improvizezi, să fii mai spontană și să îți asumi mai multe riscuri.

În ciuda faptului că toate aceste lucruri sunt adevărate, există și momente când rutina este cel mai important aliat al tău. Atunci când se traduce printr-o organizare mai bună, prin capacitatea de a-ți planifica ideile și acțiunile, de aici pot apărea numai rezultate bune.

Cum modul în care îți începi ziua reușește de cele mai multe ori să influențeze în bine sau în rău tot ce se va întâmpla mai departe, rutina de dimineață poate reprezenta cea mai simplă și utilă cale să-ți găsești echilibrul zilnic. Cât de importantă este rutina de dimineață și trei motive pentru care ar trebui să ai una.

Te pune pe picioare

Tuturor ne este destul de greu să ne trezim dimineața și știi foarte bine cât de stresante pot fi începuturile dificile și grele de zi. Însă, cu ajutorul unei rutine care se potrivește nevoilor tale, acest lucru poate fi evitat cu eleganță.

O ceașcă de cafea alături de o țigară sau poate prin experiența folosirii unui IQOS, dispozitivul care folosește tehnologia încălzirii tutunului și care simplifică multe dintre problemele fumatului clasic, prin faptul că elimină mirosul de tutun ars din casă, din palme și din haine și îți lasă o respirație proaspătă în fiecare dimineață înainte de a pleca la birou. Acest simplu obicei de dimineață, de numai 15 minute, este fereastra perfectă în care îți poți organiza mai clar gândurile și planurile de peste zi, ceea ce te ajută să îți reglezi în același timp și nivelul de stres. Îți vei organiza mai clar timpul.

Investiția a numai 15 minute într-o rutină de dimineață poate produce mai departe un plan mult mai eficient al modului în care îți folosești această resursă extrem de importantă, timpul, pe parcursul unei zile. Cum cele mai productive ore dintr-o zi sunt întotdeauna primele trei ale zilei, este esențial să știi în ce fel le vei folosi, astfel încât să te bucuri și de cele mai bune rezultate în acest interval.

Vei fi mai disciplinată

Atunci când ești adult, disciplina capătă dimensiuni mult mai mari și mai importante față de perioada din copilărie. Acum, de pildă, se traduce prin capacitatea de a planifica, de a duce la bun sfârșit planuri pe o perioadă mai lungă de timp, iar exercițiul de a avea o rutină are un impact extrem de pozitiv în toată această imagine de ansamblu. Construiește-ți o rutină, respect-o și las-o să te ajute în planurile tale de zi cu zi. În acest fel, vei putea simți că ești mereu în control, nu te vei mai trezi surprinsă de evenimente atât de des și vei fi mult mai organizată.
unica.ro


Distribuie