Cartofii verzi sunt foarte periculoşi pentru sănătate, evitaţi-i cu orice preţ

Distribuie

Cartofii sunt un produs utilizat în întreaga lume şi pot fi găsiţi în orice casă, fiind un ingredient de bază în meniul nostru. Dar cunoaşteţi oare diferenţa dintre diferite feluri de cartofi?

Ştim cu toţii cum ar trebui să arate un cartof. Aţi observat vreodată că unii cartofi sunt verzi? Această culoare se datorează clorofilei.

Ar trebui să evitaţi consumul de cartofi verzi, fiindcă ei sunt foarte nocivi pentru sănătate. Savanţii au descoperit că aceste legume sunt pline de solanină, un compus chimic toxic ce provoacă diaree, vomă, greaţă, dureri de cap şi multe alte boli.

Conţinutul înalt de clorofilă le conferă cartofilor culoarea verde. Clorofila în sine nu este dăunătoare pentru sănătate, dar ea indică prezenţa solaninei în cartofii verzi.

Alexander Pavlista, profesor la universitatea Nebraska-Lincoln, afirmă că unui om cu greutatea de 50 kg i-ar fi suficient să mănânce 0,5 kg de cartofi verzi ca să se simtă rău.

Dumnealui a subliniat că aceste legume ar trebui eliminate de pe piaţă. Cartofii verzi ar trebui depozitaţi doar în locuri reci şi întunecoase, pentru a preveni formarea solaninei. Prof. Pavlista recomandă eliminarea completă a părţilor verzi a cartofilor înainte de consum.
Dacă un cartof verde are gust amar, e strict recomandabil să nu îl consumaţi. Aceste legume sunt dăunătoare pentru sănătate, de aceea vă îndemnăm să evitaţi consumul lor.

sanatosi.com.


Distribuie