Care sunt riscurile la care sunt expuse persoanele care sforăie? Această tulburare poate dubla riscul de a dezvolta o afecțiune gravă

Distribuie

Tot mai multe persoane ajung să întâmpine dificultăți când vine vorba despre odihna din timpul nopții și asta din cauza sforăitului. Persoanele care prezintă această tulburare au de două ori mai multe șanse să dezvolte o afecțiune gravă, iar la această problemă de sănătate se pot adăuga o mulțime de alte riscuri.

Sforăitul a devenit o problemă tot mai des întâlnită, acesta fiind unul dintre motivele pentru care o mulțime de persoane ajung să trateze cu indiferență această tulburare. Pe lângă faptul că influențează calitatea somnului și îi poate afecta inclusiv pe cei din jur, noile cercetări sugerează că sforăitul poate declanșa o boală gravă la nivelul organismului.

Care sunt riscurile la care sunt expuse persoanele care sforăie?

Sforăitul apare în momentul în care există un blocaj la nivelul căilor respiratorii. Practic, căile aeriene de la nivelul nasului, cavității bucale sau gâtului se îngustează, iar acest lucru face ca respirația să se facă cu dificultate în timpul somnului. Această problemă poate da naștere foarte multor afecțiuni, dar studiile realizate recent arată că cei care sforăie au de două ori mai multe șanse să fie diagnosticați cu gută, potrivit dailymail.co.uk. Pentru că sforăitul limitează cantitatea de oxigen care ajunge în organism, specialiștii cred că este stimulată producția de acid uric. Atunci când există în cantități mari, acidul uric se poate transforma în cristale, iar acestea pot provoca dureri și inflamații puternice în zona genunchiului, gleznelor, picioarelor, ceea ce favorizează apariția gutei.

Deși guta este o boală despre care se crede că apare în special la persoanele care au probleme cu kilogramele în plus, cercetătorii au descoperit că și persoanele care sforăie prezintă un risc ridicat de a dezvolta această boală. Oamenii de știință de la Universitatea Keele au analizat 15.879 de pacienți care sufereau de apnee de somn obstructivă și 63.296 de adulți sănătoși. Cercetarea a arătat că 4.9% dintre pacienții care sufereau de apnee de somn obstructivă au fost diagnosticați cu gută, comparativ cu doar 2,6% din numărul adulților sănătoși.

avantaje.ro


Distribuie