Ai tot mai des dureri de cap? Iată care este motivul

Distribuie

Migrenele sau durerile de cap pot indica o maladie neurologică gravă, însă pot fi și semnul unei carnețe de magneziu.

Magneziul este un mineral extrem de important pentru organismul nostru. În proporție de 65 la sută, magneziul este stocat în oase, restul fiind depozitat la nivelul organelor și țesuturilor. Prezența lui în organism previne riscul apariției unor boli precum cancerul, astmul, diabetul sau afecțiuni cardiovasculare. În anotimpurile de tranziție, carența de magneziu își poate face cel mai acut simțită lipsa. Iar unul dintre simptome este durerea de cap.

Iată care este motivul migrenelor frecvente!

Dureri frecvente de cap

Există studii care arată faptul că persoanele care suferă des de migrene au un nivel foarte scăzut de magneziu în organism. Această deficiență poate interfera cu diferite substanțe chimice din creier, dar și cu un anumit tip de activitate care conduce la migrene.

Deși cauzele pot fi multiple, îți poți da seama dacă este sau nu vorba de carențele de magneziu atunci când încă vei ave amigrene, chiar dacă iei suplimente cu acest mineral.

Crește tensiunea

Dacă nu ai o dietă care să îți asigure necesarul de magneziu, intervine hipertensiunea arterială. Acesta este motivul pentru care ai și stări de anxietate și insomnii. Magneziul are o serie de reacții chimice în organism datorită cărora este reglată tensiunea arterială. De exemplu, ajută la menținerea nivelului corect de calciu și potasiu din organismu, mineralele-cheie care țin tensiunea sub control.

Amorțești

Un nivel foarte scăzut de magneziu în organism te poate face să te simți fără energie, să simți furnicături sau chiar să amorțești. Tot carența de magneziu este ”vinovată” de crampele musculare, deoarece magneziul joacă un rol important în funcționarea sistemului muscular și nervos.

Risc de osteoporoză

Pentru că este prezent sau ar trebuie să fie prezent într-o proporție de 65 la sută în sistemul osos, magneziul este important și pentru densitatea oaselor. Acesta este un semn că vei fi ferită, pe măsură ce înaintezi în vârstă, de fracturi sau alte traume la nivelul oaselor.

unica.ro.


Distribuie
..