Ai probleme cu somnul? Această tehnică te ajută să adormi în doar 2 minute

Distribuie

Odihna insuficientă stă la baza apariției foarte multor afecțiuni. Atunci când problemele cu somnul devin tot mai acute, întreg organismul este dat peste cap, scade puterea de concentrare, iar oamenii își găsesc cu dificultate puterea de a-și duce la îndeplinire sarcinile de peste zi. Pentru cei care se confruntă cu acest disconfort, există o tehnică care promite să trateze insomnia în doar 2 minute. 

În timp ce unele persoane adorm imediat ce s-au întins în pat, altele se chinuie ore întregi și nu reușesc să facă acest lucru. Pentru că adorm la ore târzii din noapte, aceste persoane nu se odihnesc așa cum ar trebui, iar organismul are de suferit.

Tehnica cu ajutorul căreia adormi în doar 2 minute

Dacă și tu ai probleme cu somnul, probabil că ți se pare ireal ca în doar 2 minute să adormi și să te trezești dimineața odihnită și plină de energie. Ei bine, specialiștii spun că poate fi îmbunătățită calitatea somnului aplicând o tehnică inspirată din domeniul militar. Această metodă a fost gândită pentru a-i ajuta pe soldați să adoarmă rapid, chiar și în condiții de stres, totul pentru ca oboseala să nu îi determine să facă greșeli pe câmpul de luptă, potrivit independent.co.uk. Tehnica presupune respectarea a 4 reguli importante:

1. Relaxează-ți mușchii feței, inclusiv limba, maxilarul și mușchii din jurul ochilor.

2. Trage-ți umerii în spate și fă același lucru și cu brațele.

3. Respiră, relaxează-ți pieptul și picioarele, pornind din zona coapselor.

4. Ia-ți un răgaz de 10 secunde în care să îți pui ordine în gânduri, după care gândește-te la una din aceste imagini:

  • ești într-o barcă pe un lac liniștit, iar un cer albastru este deasupra ta
  • ești într-un hamac de catifea neagră, într-o cameră neagră
  • îți spui în gând: “nu te gândi, nu te gândi, nu te gândi” timp de 10 secunde

Cei care au dezvoltat această tehnică spun că rezultatele sunt vizibile în 96% dintre cazuri după 6 săptămâni de practică.

avantaje.ro


Distribuie