8 trucuri psihologice care te fac și mai atrăgătoare

Distribuie

Poate crezi că atracția dintre doi oameni este ceva întâmplător, ce nu poate fi controlat prea mult. Adevărul este că există numeroși factori care influențează modul în care suntem percepuți de sexul opus.

Chiar și cele mai mici gesturi pot face diferența. Bineînțeles, cea mai bună strategie este să fii întotdeauna tu însăți. Dar dacă miza este mare și îți dorești foarte mult să cucerești pe cineva, atunci poți să apelezi la unele trucuri psihologice, dovedite științific.

Iată câteva secrete care te vor ajuta să fii și mai atrăgătoare:

Comandă o băutură caldă

Oamenii de știință au descoperit că atracția poate fi asociată cu temperatura. În cadrul unui experiment, participanții au ținut în mâini băuturi calde sau reci în timp ce au discutat cu un grup de oameni. Cei care au avut băuturi reci i-au descris pe ceilalți ca fiind distanți și reci, iar cei care au avut băuturi calde au considerat că aceștia sunt persoane plăcute și calde. Se pare că simplul fapt de a ține o băutură caldă în mâini poate avea un impact asupra modului în care îi percepem pe ceilalți. Poți folosi acest lucru în avantajul tău. Alege o întâlnire într-o cafenea sau ceainărie, în locul unui bar în care se servesc băuturi reci.

Ai grijă ce cuvinte folosești când descrii alte persoane

Studiile au arătat că tot ceea ce spui despre alții are un impact asupra modului în care oamenii te văd. Acest efect este numit transferul spontan de trăsături și se aplică chiar dacă oamenii știu sigur că acele trăsături nu te descriu pe tine. De aceea este bine să eviți discuțiile despre persoane care nu îți plac sau să le pui în evidență părțile negative. Concetrează-te asupra lucrurilor pozitive și găsește motive reale de a le face complimente altora.

Fii „pagina 25”

Toți oamenii sunt curioși, dar studiile au arătat că dorința de a explora este mai puternică în cazul bărbaților. Un experiment amuzant dovedește acest lucru. O carte a fost publicată având o notă pe prima pagină în care se spunea că textul trebuie citit de la început până la sfârșit, fără ca cititorul să se uite la pagina 25. Cei mai mulți bărbați au fost atât de curioși încât au deschis direct la pagina 25 după ce au cumpărat cartea. Iar acest lucru le oferă un avantaj femeilor: dacă reușesc să fie la fel de misterioase și speciale precum pagina 25, nu va fi dificil să obțină atenția pe care o doresc.

Rostește numele persoanei cu care discuți

În cartea „Cum să-ți faci prieteni și să influențezi oamenii”, Dale Carnegie spune că cel mai dulce și melodios cuvânt în orice limbă pentru o persoană este propriul nume. Poți face o persoană să se simtă importantă și apreciată rostindu-i numele în timpul unei discuții.

Vizualizează un triunghi

Contactul vizual este esențial pentru a face o impresie bună din primele clipe. Dar în mod sigur este ciudat să privești insistent în ochii persoanei din fața ta. Un truc este acela de a crea vizual un triunghi inversat pe chipul celui cu care discuți. Concentrează-te timp de cinci secunde pe fiecare colț al triunghiului la începutul conversației. O altă modalitate simplă de a privi pe cineva în ochi fără să te simți ciudat este să-i analizezi culoarea ochilor în timpul primei întâlniri. Nu durează mai mult de 2-3 secunde, dar este suficient pentru a stabili acel contact vizual care te face să pari de încredere.

Oferă un cadou pe care l-ai cumpăra și pentru tine

Studiile au arătat că oamenii se simt mai apropiați de o persoană care le oferă un cadou pe care l-a cumpărat și pentru ea însăși. În cadrul experimentului, cei care au oferit un cadou cu mesajul „Sper să-ți placă! Mi-am luat și eu la fel!” au fost percepuți ca fiind mai plăcuți decât atunci când au adăugat un mesaj neutru precum „Să te bucuri de el!”

Cere o favoare

Acest truc psihologic este cunoscut drept „efectul Benjamin Franklin” și susține ideea că ajung să ne placă oamenii pentru care facem gesturi frumoase. Mai mult, atunci când cerem ajutorul cuiva, comunicăm ideea că acea persoană are mai multă experiență, cunoștințe sau putere. Dar secretul este să ceri ceva ce nu necesită mult timp sau efort. De exemplu, să-ți deschidă ușa, să-ți ofere o informație sau să-ți împrumute ceva.

Simte-te bine în pielea ta

Încrederea în sine este cel mai important factor care te face să fii mai atrăgătoare. De aceea este important să alegi ținuta în care te simți cel mai bine, tipul de machiaj care te face să te simți frumoasă și naturală sau locul de întâlnire în care ești în elementul tău. Și culorile pe care le porți sunt importante. Studiile au arătat că femeile se simt mai atrase de bărbații care poartă haine de culoare albastră. În schimb, bărbații le consideră mai atrăgătoare pe femeile îmbrăcate în roșu.

Distribuie
..