6 lucruri pe care TREBUIE să le știi atunci când mergi la epilat

Distribuie

Ce lungime trebuie să aibă părul? Cât de des trebuie să mergi la epilat? Cum va reacționa cosmeticiana ta? Cât de tare va durea? Iată tot ce trebuie să știi înainte să mergi la epilat, conform unei esteticiene care se ocupă cu acest tip de servicii.

Înainte să îți faci programare la epilat, probabil că ți-ai făcut o grămadă de griji și ți-ai pus o mulțime de întrebări. Iată ce trebuie să știi când mergi la epilat cu ceară. Chloe Scriminger, Head Trainer la Ministry of Waxing, a împărtășit câteva lucruri din experiența ei, pentru GLAMOUR UK.

Ce trebuie să știi când mergi la epilat

1. Toate avem o toleranță diferită la durere

Unele femei recunosc că plâng ca bebelușii atunci când merg la epilat, iar altele susțin că nu simt nimic. „Eu aș descrie senzația ca inconfortabilă, dar suportabilă”, spune Chloe. „Odată ce fâșia este îndepărtată, s-ar putea să usture, dar durerea cauzată de ceară nu durează mult și ar trebui aplicată o cremă calmantă imediat ce tratamentul este complet. În mod natural, ne încordăm atunci când ne epilăm cu ceară, ceea ce face totul mai inconfortabil. De aceea, tehnicile de respirație pot îmbunătăți discomfortul pe care unii oameni îl simt la epilat. Expiră când fâșia este îndepărtată, și durerea va fi ameliorată”, explică ea.

2. Nu trebuie să îți fie rușine

Probabil că te gândești de multe ori înainte să pui mâna pe telefon să îți faci programare la salon. Nu are de ce să îți fie rușine. „Singurul lucru pe care ne concentrăm este să îți oferim cea mai bună experiență de epilare posibilă”, insistă Chloe.

3. Pregătește-ți corect pielea

„Dacă urmezi sfaturile pe care le primești pentru acasă, vei îmbunătăți mult tratamentul cu ceară atunci când vii la programare”, spune cosmeticiana. Așa că asigură-te că exfoliezi întotdeauna primele trei straturi de celule moarte de pe piele, și apoi aplici cremă hidratantă.

4. Mergi regulat la epilat

Este recomandat să mergi la epilat o dată la 4 – 6 săptămâni. Cu cât lași mai mult părul să stea în foliculi, cu atât mai hrănit este de piele, și cu atât mai groasă va fi rădăcina. Astfel, dacă lași prea mult timp între epilări, te va durea mai rău.

5. Totuși, părul trebuie să fie suficient de lung

Nu încerca să scurtezi părul atunci când trebuie să mergi la epilat, pentru că el trebuie să fie suficient de lung cât să se prindă în ceară. Nu îți fie rușine de cosmeticiană, pentru asta ești acolo! Lasă-ți părul la dimensiunea lui normală, iar ea se va ocupa de asta. Dacă este prea scurt, ceara nu îl va îndepărta, iar ea va trebui la final să scoată firele rămase cu penseta.

6. Nu aplica cremă imediat după

„Foliculii de păr vor fi deschiși timp de 24 de ore după epilare, și folosirea produselor parfumate sau a cremei hidratante va bloca porii”, explică Chloe. Așa că amână aplicarea oricărui produs de skincare timp de 24 de ore. Și ține minte: nu pune mâna, oricât de catifelată pare a fi pielea!

Asta este tot ce trebuie să știi când mergi la epilat. Intră în galeria foto de mai sus, pentru a descoperi ce metodă de epilare ți se potrivește.

glamour.ro


Distribuie
..