5 certuri pe care le au chiar și cele mai îndrăgostite cupluri și cum să le eviți

Distribuie

Nu doar că toate cuplurile se ceartă, dar discuțiile sunt aceleași, de fiecare dată. Sondajele arată că cele mai multe conflicte pleacă de la neînțelegeri privind treburile casnice, timpul liber, administrarea banilor, extinderea familiei sau viața intimă.

Dr. John Gottman, de la The Gottman Institute, specialist în domeniul consilierii de cuplu, crede însă că certurile nu sunt neapărat semnul unei relații cu probleme. Dimpotrivă, discuțiile în contradictoriu pot cimenta o relație, dacă, într-un final, cuplul ajunge să discute neînțelegerile și este aleasă calea compromisului.

 

Când știi că este cazul să îți faci bagajul? Când partenerul vrea să îi dai mereu dreptate sau dacă refuză, de fiecare dată, să se certe cu tine. Poate că sună ciudat, dar a respinge orice discuție în contradictoriu, oricât de neplăcută, este semnul că nu vrea să te asculte sau să rezolve problemele pe care le aveți.

Nu întotdeauna cuplurile ajung la o soluție, însă același expert ne spune că 69% dintre conflictele de cuplu rămân nerezolvate, acesta fiind și motivul pentru care se revine la aceleași discuții de fiecare dată, de la cine se ocupă de treburile casnice, la idei diferite de petrecere a timpului liber.

Iată câteva dintre cele mai întâlnite motive de ceartă și cum puteți ajunge la o înțelegere:

  1. Tu îți dorești să călătoriți mai des, el vrea să facă economii.

Soluția este simplă: amândoi trebuie să faceți un compromis. De exemplu, dacă alte cheltuieli sunt prioritare, puteți amâna călătoriile pentru anul viitor, dar nu la nesfârșit.

Nu este întotdeauna cazul să agățați în cui geanta de voiaj, însă: sunt șanse să găsiți zboruri ieftine spre un număr mare de destinații, în orice perioadă a anului.

  1. Este momentul să redecorați locuința: el preferă stilul minimalist, tu îți dorești un aer romantic.

Soluția este una practică: stabiliți ce își dorește fiecare, treceți totul pe o foaie și începeți să tăiați sau să adăugați lucruri. Trebuie să înțelegeți amândoi că acum este casa voastră, nu a unuia dintre voi. Ideile de tipul man cave (spațiul unui burlac) sau apartament romantic trebuie fie abandonate, fie aduse împreună. De exemplu, un astfel de autocolant, destinat unui singur perete, reunește gustul tău pentru frumos cu preferința lui pentru simplitate și vorbește despre o pasiune pe care o împărtășiți: călătoriile.

  1. Tu vrei ca el să ducă gunoiul acum, el zice că se va ocupa de asta mai târziu.

Poate că este momentul să aveți o discuție despre modul în care vă împărțiți rolurile în casă și să stabiliți câteva reguli stricte pe care să le respectați amândoi. Explică-i că ai nevoie de mai mult ajutor și că lipsa lui te face să te simți neapreciată. Pe de altă parte, trebuie să vezi și care este motivul pentru care celălalt amână sarcina care îi revine: ar putea avea un argument bun. Nu insista dacă, de exemplu, a avut o zi aglomerată la birou și își continuă munca seara, acasă.

  1. El fumează în casă, tu îți dorești aer proaspăt la interior.

Soluția trebuie să fie una acceptată de amândoi: nu este nevoie să îi ceri să își schimbe obiceiurile, dar îi poți face cadou un dispozitiv IQOS, care încălzește tutunul din interior și face uitate, astfel, fumul și mirosul neplăcut.

Există, desigur, și alte soluții: poți lua în calcul varianta unui parfum de cameră, cu aromă de lavandă, mosc sau papaya, sau chiar a unui parfum pentru textile

  1. El vrea copii, tu simți că nu este momentul potrivit.

Este momentul, însă, pentru o discuție sinceră. Explică-i care sunt motivele tale, de ce crezi că trebuie să mai așteptați, care sunt visurile și prioritățile tale acum și de ce sunt ele importante pentru tine, dar și pentru voi. Copiii aduc mulțumire, însă un  părinte împăcat cu alegerile sale va crește copii mult mai fericiți.

avantaje.ro


Distribuie
..