4 trucuri care îți îmbunătățesc aspectul tenului. Uite ce trebuie să faci pentru a întârzia îmbătrânirea pielii

Distribuie

Nu doar înaintarea în vârstă este vinovată pentru apariția schimbărilor la nivel estetic, ci și o mulțime de lucruri pe care le facem zilnic și care pot grăbi procesul de îmbătrânire. Cu toate că ne ocupăm cu atenție de îngrijirea tenului, cremele și serurile nu sunt suficiente pentru ca pielea să se mențină tânără și fără imperfecțiuni.

Grija la detalii este cel mai important lucru care poate întârzia cât mai mult apariția ridurilor și semnelor de bătrânețe. Specialiștii în frumusețe știu că există câteva trucuri care pot îmbunătăți aspectul pielii, fără să fie nevoie de tratamente costisitoare.

4 trucuri care îți îmbunătățesc aspectul tenului

1. Îngrijirea buzelor

Semnele de îmbătrânire sunt vizibile frecvent în zona buzelor. Pentru a evita apariția ridurilor, cremele cu factor de protecție solară trebuie aplicate inclusiv pe buze. Acest lucru va face ca razele soarelui să nu afecteze pielea sensibilă din acestă zonă și să ducă la îmbătrânirea ei.

2. Curățarea responsabilă a tenului

Tenul este foarte sensibil și orice factor extern poate cauza probleme dermatologice. Apa de la robinet, deși este folosită dintotdeauna pentru curățarea feței, poate avea un impact negativ asupra pielii.

“Apa de la robinet lasă la nivelul pielii minerale alcaline, care pot usca pielea. Folosiți soluții de curățare hidratante și o cremă care calmează și hidratează tenul.”, recomandă medicul dermatolog Justine Hextall, potrivit thesun.co.uk.

3. Alege așternuturile din mătase

Materialele din care sunt confecționate lenjeriile de pat pe care le utilizați pot influența procesul de îmbătrânire a pielii. Mai exact, așternuturile din bumbac favorizează dezvoltarea bacteriilor, microbilor și acumularea murdăriei. Fețele de pernă din mătase sunt recomandarea specialiștilor în frumusețe, acestea protejând pielea.

4. Atenție la locul unde este poziționat biroul

Un birou poziționat în apropierea ferestrei oferă o priveliște minunată și te poate ajuta să te concentrezi mult mai bine, dar îți poate afecta pielea. Chiar dacă razele UVB nu pătrund prin sticla ferestrei, nu același lucru se întâmplă cu razele UVA. Acestea pot intra în contact cu pielea și pot cauza probleme serioase.

avantaje.ro


Distribuie
..