Zahăr? NU! Înlocuieşte-l cu PLANTE îndulcitoare, benefice pentru sănătate

Distribuie

Zahărul consumat în cantităţi mari este extrem de dăunător pentru sănătate. Măcar atunci când putem, ar fi bine să controlăm cât zahăr consumăm. De exemplu, știai că există variante naturale la zahărul alb rafinat, mai sănătoase? Iată care sunt acestea.

Stevia rebaudiana reglează tensiunea

Originară din America de Sud, stevia rebaudiana (nu o confunda cu ştevia de la noi) e alternativa sănătoasă la zahăr. O poţi găsi sub formă lichidă, ca pulbere sau ca plantă uscată, notează clicksanatate.ro

Cum o foloseşti: Adaugă două-trei frunze de stevia rebaudiana în ceai. Dacă preferi forma lichidă, adaugă două picături la o cană cu ceai, iar dacă alegi pulberea, ţine cont că un vârf de cuţit de stevie echivalează cu o linguriţă de zahăr.

Ia-ţi mineralele din siropul de arţar!

Din seva arţarului, se obţine un sirop sănătos, pe care-l poţi folosi atât ca înlocuitor al zahărului, cât şi pentru mineralele pe care ţi le furnizează (mangan şi zinc).

Cum îl foloseşti: Siropul de arţar poate fi adăugat în ceai, în cafea, dar şi ca topping pentru clătite sau pentru prepararea blaturilor.

Sfecla roşie te scapă de anemie

Chiar dacă nu este la fel de dulce ca zahărul, sfecla roşie poate fi un înlocuitor al acestuia. Unde mai pui că profiţi şi de beneficiile acestei legume, bună în scăderea tensiunii, în tratarea anemiei şi în eliminarea toxinelor.

Cum o foloseşti: Alege sfeclele roşii mici şi închise la culoare, pentru că sunt cele mai dulci. Poţi consuma sfecla sub formă de suc atunci când simţi nevoia de ceva dulce.

Ştiai? Sfecla roşie îşi păstrează calităţile indiferent de modul în care o prepari.

Sirop de mere, îndulcitor natural

Uşor de preparat acasă, siropul de mere este o alternativă nu foarte dulce la zahăr, spun medicii.

Pentru a-l prepara, ai nevoie de două mere, întregi sau tăiate în patru bucăţi. Le laşi la fiert într-un litru de apă, la foc potrivit, 30 de minute.

După ce laşi la răcit, strecori şi pui siropul într-un recipient steril şi adaugi două-trei feliuţe de hrean (are rol de conservant). Păstrează recipientul închis, la loc umbros.


Distribuie
..