„Vulcan de ciocolată”, desertul e uşor de făcut şi foarte gustos! Iată reţeta
„Vulcanul de ciocolată” este o prăjitură specială, pentru că arată ca un chec obişnuit, iar atunci când o tai, curge un val delicios de ciocolată fierbinte.
Merită să încerci reţeta următoare!
Ingrediente:
250 gr ciocolată neagră
200 gr unt
4 ouă
4 linguri zahăr
4 linguri faină
1 lingură cremă de whisky
1 linguriţă extract de vanilie
1 praf de sare
Mod de preparare:
Pregătim nişte forme micuţe de copt, le ungem cu unt şi le tapetăm cu cacao sau făină. Cuptorul îl preîncălzim la 200 de grade. Topim pe foc mic ciocolata împreună cu untul. Batem ouăle împreună cu zahărul şi cu un praf de sare. Adăugăm ouăle peste crema de ciocolată şi amestecăm bine de tot cu telul. Punem şi făina şi omogenizăm uşor. La final adăugăm crema de whisky şi extractul de vanilie.
Turnăm compoziţia în formele pregătite şi le introducem în cuptorul încins, unde le lăsăm 12-13 minute, apoi le scoatem şi le lăsăm două minute la odihnit. Putem să le pudrăm cu zahăr, să le decorăm cu zmeură sau cu ciocolată rasă. Pofta bună!