Vinul roşu îţi poate prelungi viaţa. Află DE CE

Distribuie

Vinul roşu, consumat cu modestie are efecte benefice asupra inimii, sistemului nervos, danturii, şi chiar organismului în întregime. Foarte multe studii spun că alcoolul nu este benefic pentru organism,altele demonstrează aspectele pozitive. Care sunt adevărate?

Vinul roşu este benefic pentru organism. Acesta nu are nimic cu băuturile spirtoase care se consumă la diferite ocazii. Un pahar de vin roşu consumat cu multă atenţie şi gust conţine antioxidanţi puternici, care protejează celulele de acţiunea nocivă a radicalilor liberi.

Atât pentru bărbaţi, cât şi pentru femei, vinul are efect pozitiv. Diferenţa constă în faptul că bărbaţii pot consuma mai mult vin în comparaţie cu femeile. Consumul exagerat de vin însă, măreşte riscul de îmbolnăvire a inimii, ficatului şi alte organe.

Boli ce pot fi prevenite de un pahar de vin roşu

Flavonoidele din vinul roşu ajută la tratarea şi prevenirea bolilor de inimă. Acestea previn formarea cheagurilor de sânge, micşorează riscul de a avea o criză cardiacă sau un atac cerebral.

Vinul mai protejează şi împotriva cancerului. Studiile au demonstrat că există o legătură directă dintre consumul de vin roşu şi riscul de a avea cancer.

Previne bolile gingiei

Zilnic, se descoperă noi căi prin care vinul roşu este benefic pentru organism. Recent, s-a arătat că băutura este excelentă pentru gingii, prevenind inflamarea acestora şi nu numai.

Vinul roşu prelungeşte viaţa

Oamenii de ştiinţă susţin că au găsit secretul prin care un ingredient conţinut în vinul roşu poate să prelungeacă viaţa. „Resveratrol” este ingredientul care are puteri anti-îmbătrânire şi capacitatea de a lupta cu diferite boli.

Voi cât de des consumaţi vinul roşu?


Distribuie
..