Vinete coapte cu mozarella
O cină inspirată pentru seara fierbinte de august.
INGREDIENTE
2 vinete feliate
300 g mozarella
roșii cherry
frunze de busuioc
ulei de măsline
zeamă de lămâie (opțional)
sare
piper
MOD de PREPARARE
Presară puțină sare pe vinetele feliate și pune-le într-o strecurătoare. După o jumătate de oră, presează-le ușor să mai elimini din zeamă și unge vinetele cu puțin ulei de măsline.
Așază-le pe o tavă tapetată cu hârtie de copt și dă apoi la cuptor câteva minute sau rumenește-le într-o tigaie teflonată.
Taie roșiile cubulețe, stropeștește-le cu puțin ulei de măsline și zeamă de lămâie (opțional) și dă-le cu un praf de sare și piper.
Montează pe fiecare farfurie câte un turnuleț din feliile de vinete coapte și mozarella, servește-le alături