VIDEO Prepară MACAROONS din fulgi de cocos

Distribuie

Macaroons au devenit un deliciu atât pentru copii cât şi pentru maturi. Vă propunem o reţetă uşoară, pe care o puteţi prepara rapid, care nu necesită abilităţi neobişnuite şi este foarte gustoasă: macaroons din fulgi de cocos.

Într-un bol mare se pun două ouă întregi la temperatura camerei. Ouăle se bat foarte bine. După aceasta adăugăm puţină sare, o lingură de extract de vanilie. Batem din nou câteva minute.

Cantitatea de zahăr depinde dacă folosim fulgi dulci de cocos sau fulgi neîndulciţi. În cazul în care aveţi fulgi dulci, trebuie să adăugaţi doar 100 grame de zahăr, iar dacă nu sunt dulci, 200 de grame. După ce am adăugat zahărul, batem din nou.

Se adaugă 300 grame fulgi de cocos. Se amestecă până când fulgii se înmoaie.

Se pregăteşte tava pe care se pune hârtie de copt. Cu o cupă de îngheţată sau două linguri se iau porţii din amestec şi se pun în tavă la distanţe egale. Dacă este necesar, le modelăm un pic. Deasupra lor punem câte un pătrat de ciocolată.

Tava se bagă la cuptor pentru 14-18 minute. După aceasta, topim 125 de grame de ciocolată la microunde. Punem prăjiturile în ciocolată după care le uscăm cu ciocolata în jos.

Se pune la frigider până când se întăreşte ciocolata.

Se savurează cu multă fineţe! 😉


Distribuie