Vezi ce beneficii UIMITOARE are PĂTRUNJELUL pentru sănătatea ta

Distribuie

Pătrunjelul este, față de alte condimente, mult mai benefic pentru sănătate, chiar și dacă este consumat în cantități mici. Pe lângă gustul incomparabil, iată ce beneficii mai poate oferi această plantă nemaipomenită.

Anti-cancer

Studiile arată că miristicina, un compus organic găsit în uleiul esențial de pătrunjel, inhibă nu numai formarea tumorii, dar, de asemenea, activează enzima glutation-s-transferaza, care ajută la combaterea moleculelor oxidate, scrie fitness-nutritie.ro.

Antioxidant

Pătrunjelul este bogat în antioxidanți printre care și luteolina, un flavonoid care luptă cu radicalii liberi din organism, care cauzează stres oxidativ în celule. Doar 2 linguri de pătrunjel conțin 16% din necesarul zilnic de vitamina C și peste 12% din necesarul zilnic de vitamina A – doi antioxidanți puternici.

Antiinflamator

Împreună cu luteolina, vitamina C găsită în pătrunjel servește ca un agent antiinflamator eficient în organism. Dacă este consumat în mod regulat, combate osteoartrita și artrita reumatoidă.

Sistem imunitar sănătos

Vitamina C și vitamina A găsite în patrunjel ajută la consolidarea sistemului imunitar al organismului. Vitamina C este necesară pentru colagen, principala proteină găsită în țesutul conjunctiv. Acest nutrient este esențial nu numai pentru accelerarea capacității organismului de a vindeca rănile, dar și pentru menținerea sănătății oaselor și a dinților.

Vitamina A, pe de altă parte, fortifică punctele de intrare în organismul uman, cum ar fi mucoasa ochilor, căile respiratorii, urinare și intestinale. Mai mult decât atât, limfocitele, sau celulele albe din sânge, au nevoia de vitamina A pentru a lupta împotriva infecțiilor din organism.

Inimă sănătoasă

Homocisteina, un aminoacid din organism, amenință vasele de sânge ale corpului atunci când nivelul său devine prea mare. Din fericire, acidul folic (vitamina B9) găsit în pătrunjel ajută la conversia homocisteinei în molecule inofensive.

Consumul regulat poate ajuta la prevenirea bolilor cardiovasculare, cum ar fi infarctul miocardic, accidentul vascular cerebral și ateroscleroza.

Vitamina K

Două linguri de pătrunjel conțin o cantitate enormă de vitamina K, 153 % din DZR. Aceasta este necesară pentru sinteza osteocalcinei, o proteină care întărește structura oaselor.

Vitamina K previne, de asemenea, acumularea calciului în vasele de sânge, care poate duce la ateroscleroză, boli cardiovasculare și accident vascular cerebral.

 


Distribuie
..