UTIL: Alimente despre care nu ştiai că pot fi congelate

Distribuie

Daca ai incerca să congelezi lucrurile despre care îţi vom spune, ai putea economisi timp şi bani şi astfel vei găsi gătitul mult mai convenabil. Încearcă doar să nu congelezi şi să decongelezi alimentele de prea multe ori. Alimentele păstrate la o temperatură constantă de 0 grade vor fi bune pentru consum pentru mai mult timp.

1. Vinul

Sticla de vin care nu s-a baut în întregime poate fi păstrată la congelator. În cazul în care nu ai un dop special pentru sticlă, poţi acoperi gâtul sticlei cu folie de plastic şi apoi poţi înfăşura un elastic de bucătărie în jurul ei. Când vrei să consumi din nou vinul, asigură-te că l-ai scos din congelator cu 60 de minute înainte. Alt mod în care poţi congela vinul este să îl pui în tăviţele speciale pentru cuburile de gheaţă pe care le congelezi în mod normal. Depozitat astfel, este recomandat ca vinul să se folosească apoi la gătit.

2. Ouăle

Suntem deja obişnuiţi să păstrăm ouăle în frigider, însă ceea ce nu este foarte cunoscut este faptul că locul special amenajat pentru depozitarea acestora în frigider nu este cel mai bun, scrie obiectiv.info. Pe uşa frigiderului temperatura nu este suficient de scăzută. Tocmai din această cauză te sfătuim să congelezi ouăle altfel: Sparge-le şi amestecă la fiecare cană de oua crude o linguriţă de sare- dacă le păstrezi pentru mâncăruri obişnuite sau o linguriţă de zahăr dacă le păstrezi pentru prăjituri. Ouăle pot fi păstrate în congelator până la 1 an, indiferent de termenul de garanţie!

3. Orezul brun

Orezul brun are un conţinut de ulei mai mare decât orezul alb, ceea ce îl face mai puţin rezistent în timp. Dar ar putea ţine cu câteva luni mai mult dacă îl congelezi. Dacă pachetul a fost desfăcut, orezul brun trebuie să fie congelat doar după ce a fost reîmpachetat în vid.

4. Untul
Untul se congelează cu uşurinţă, în pachet sau în cantităţi mai mici, în punguţele pentru congelator. Dacă trece în repetate rânduri de la o temperatură la alta, un pachet de unt poate rămâne bun doar cu o lună mai mult decât dată înscripţionată pe ambalaj. Dacă este păstrat în congelator, acesta îşi poate păstra calităţile până la 6-9 luni. Untul care conţine sare poate fi păstrat mult mai bine la congelator, de preferat după ce a fost împachetat în folie de aluminiu. Dacă după decongelare acesta îşi schimbă mirosul, gustul sau consistenţa, nu mai este bun pentru consum.

5. Laptele

Laptele poate rezistă până la 3 luni dacă îl congelezi. Trebuie doar să ai grijă ca recipientul în care se află să nu fie plin, deoarece îşi va mări volumul. După decongelare, zbate sticla sau cutia în care este depozitat- este posibil să îşi schimbe consistenţa, însă este în stare bună pentru gătit.

6. Nucile

Te poţi bucura de alimente uleioase precum nucile, alunele şi migdalele până la 1 an sau chiar 2. Deşi conţinutul mare de ulei le poate face să devină râncede, congelarea lor dă rezultate foarte bune. Depozitează alimentele în pungi de plastic cu sistem special de închidere sau în vid.

7. Ierburile pentru gătit

Ierburile proaspete sunt preferate pentru multe reţete, însă nu întotdeauna avem acces la ele. De aceea, sfatul nostru este să le congelezi în taviţele pentru gheaţă. Adaugă apa peste fiecare cub în care ai pus ierburile şi bagă-le la congelator. Le poţi prelungi calităţile până la 6 luni.

8. Pasta de tomate poate fi congelată pentru 2-3 luni. Nu congela resturile de pasta de tomate direct în conservă, ci mută pasta în recipiente de sticla sau plastic.

9. Pâinea

Dacă nu termini niciodată o pâine întreagă cât timp este proaspată, o poţi congela. Pune-o în punguţe de plastic sau înveleşte-o în folie de aluminiu şi se va păstra proaspată şi bună pentru consum.


Distribuie
..