Urmează PAŞII corespunzători ca să-ţi iasă cel mai gustos MUST de casă

Distribuie

Mustul este primul pas spre a face un vin gustos. Pentru ca mustul să fie delicios, iar mai apoi vinul bun, este necesar să ţii cont de câteva reguli esenţiale, şi să respecţi câţiva paşi în acest proces.

1 Foloseşte materialele de lucru corespunzătoare

Ai nevoie de un storcător de fructe, o strecurătoare, un vas mare , cu deschiderea largă şi sticle sterilizate.

2 Foloseşte struguri proaspeţi, abia culeşi

Pentru un must de calitate, se folosesc struguri proaspeţi. De dorit chiar struguri care au fost culeşi în ceeaşi zi în care se face mustul. Mustul poate fi făcut şi din poamă albă dar şi din poamă neagră.

3 Respectă paşii

Boabiţele de poamă trebuie sa fie coapte. Se dau prin storcătorul de fructe şi se extrage sucul. Trebuie să separăm sâmburii de alte resturi.

Sucul se fierbe cu zahăr, timp de o oră. În timpul fierberii, se amestecă încontinuu şi se înlătură spuma de deasupra.

Se lasă la răcit, apoi se toarnă în sticlele sterilizate. Mustul trebuie păstrat în locuri răcoroase.

4 Conservă mustul

La 1 litru de must se adaugă 1 gram de conservant. Pentru conservare, se scoate 10% din cantitatea de must şi se pune într-un alt vas, care se aşează pe foc şi se încălzeşte, însă nu se fierbe. În acel must se dizolvă cantitatea de conservant folosită pentru tot mustul. Apoi se va amesteca tot mustul, pentru o ultimă omogenizare.

Altă metodă de a încetini fermentarea este ca mustul să fie ţinut la rece câteva zile. Pentru o perioadă şi mai lungă de timp, mustul trebuie să fie congelat.


Distribuie
..