Un pahar de suc de sfeclă roșie îți va întări inima

Distribuie

Suc de sfeclă roşie e un adevărat medicament natural. Specialiştii spun că un pahar consumat zilnic are un efect semnificativ pentru îmbunătăţirea presiunii sângelui.

Studiile au scos la iveală faptul că nu e nevoie de cantităţi industriale din acest suc pentru a vedea îmbunătăţiri reale. În plus, nu ai nevoie de un buget exagerat sau nici măcar mare pentru a obţine acest „remediu miraculos”. Sfecla roşie nu este un aliment scump şi se poate obţine de la orice supermarket şi prepara cu uşurinţă acasă, scrie click.ro. Iar nutrienţii din sfecla roşie nu sunt numai un supliment pentru perioadele reci, ci şi adevărate medicamente pentru o mulţime de boli.

În medicina naturistă, sfecla este o adevărată legendă – românii o utilizau pentru sănătatea sexuală, iar indienii folosesc sfecla drept leac pentru anemie şi oboseală. Sfecla are însă mult mai multe valenţe pentru sănătate.

Iată şi alte motive pentru care ar trebui să consumi suc de sfeclă cât mai des:

Abundă în vitamine precum B1, B2, B2, C şi acid folic, extrem de benefice pentru organism.
Betacianina, substanţă care se găseşte în sfeclă, contribuie la eliminarea toxinelor din organism şi la prevenirea apariţiei cancerului!
Conţine aminoacizi, esenţiali în dezvoltarea şi menţinerea ţesutului muscular.
Ajută la vindecarea bolilor de vezică biliară, la scăderea nivelului de colesterol şi la vindecarea gutei.
Conţinutul crescut de potasiu din sfeclă, ajută la întărirea muşchiului inimii.
Împiedică formarea cheagurilor de sânge şi depunerea colesterolului pe vasele de sânge.
Conţine iod, cunoscut pentru efectele benefice asupra glandei tiroide.
Sucul de sfeclă roşie este cunoscut pentru efectul de scădere a tensiunii arteriale şi, prin urmare, previne atacurile de inimă şi bolile cardiovasculare.


Distribuie
..