Un DESERT răcoros cu coacăze şi vişine. RAPID de realizat

Distribuie

Acum au apărut în pieţe coacăzele şi vişinele. Ar fi păcat să nu profitaţi de ele şi să nu le folosiţi la un desert delicios, răcoritor şi uşor de realizat.

INGREDIENTE

  • 1 blat subţire de tort (poate fi cumpărat de la magazin)
  • 500 g brânză mascarpone
  • 250 ml frişcă
  • 200 g zahăr pudră
  • 20 g gelatină
  • 100 g vişine (fără sâmburi)
  • 100 g coacăze proaspete
  • frunze de mentă pentru ornat
MOD de PREPARARE

1. Blatul se unge cu ulei, se presară cu puţin zahăr pudră şi se prinde cu o formă de tort detaşabilă. Mascarpone se amestecă cu cele 200 g de zahăr pudră şi cu frişca. Se adaugă gelatina dizolvată şi se omogenizează.

2. Crema se împarte în două părţi. O parte se amestecă cu vişinele şi se toarnă peste blat, iar cealaltă se amestecă cu coacăzele şi se toarnă deasupra. Se pune în frigider şi se lasă să se întărească cel puţin două ore.

3. Când se scoate din frigider, se îndepărtează forma de pe marginile tortului şi se ornează cu vişine şi coacăze proaspete şi cu frunze de mentă.

retete.unica.ro


Distribuie