Un DESERT delicios. Spumă de ciocolată cu cireşe
Dacă vrei un desert uşor de făcut şi care să conţină nu foarte multe calorii (347 kcal pe porţie), trebuie să încerci spumă de ciocolată cu cireşe.
INGREDIENTE
150g de ciocolată neagră 70%
2 ouă cu albuşurile separate de gălbenuşuri
6 cireşe
200ml de frişcă lichidă
1 lingură de lichior de cireşe
MOD de PREPARARE
- Se bat împreună gălbenuşurile şi kirsch-ul, apoi se încorporează cu grijă în ciocolata topită, amestecată cu cele patru linguri de frişcă lichidă.
- Se bat albuşurile spumă, apoi se încorporează în amestecul de ciocolată. Se aşază compoziţia cu o lingură în şase pahare pentru shoturi şi se lasă la frigider. Se aşază deasupra câte o linguriţă de frişcă uşor bătută şi câte o cireaşă (cu codiţă) şi se serveşte.