Uleiul de măsline taie POFTA de MÂNCARE

Distribuie

Uleiul de măsline constituie o componentă de bază a regimului mediteranean, ale cărui efecte pozitive asupra sănătăţii sunt cunoscute. S-a dovedit acum că favorizează şi senzaţia de saţietate.

Cercetătorii germani de la Universitatea din Munchen au demonstrat acest efect realizând o serie de teste, transmite efemina.ro. În prima fază, câţiva voluntari au consumat zilnic, timp de 3 luni, o porţie de iaurt slab, la care s-a adăugat puţină grăsime (unt, untură, ulei de măsline, ulei de rapiţă). Membrii grupului ulei de măsline au declarat că iaurtul lor li s-a părut mai săţios, iar concentraţiile sanguine de serotină, care acţionează asupra centrului saţietăţii, au fost mai mari.

După al doilea experiment, s-a demonstrat că uleiul de măsline este bun pentru organism, poate fi folosit la pregătirea alimentelor şi are capacitatea de a tăia pofta de mâncare.

Uleiul de măsline are o întrebuinţare largă, fiind un ingredient esenţial în preparatele culinare, ca şi în crearea produselor cosmetice.

Mai important rămâne faptul că acest ulei se dovedeşte a fi un adevărat izvor de sănătate. Considerat element de bază într-o dietă sănătoasă, uleiul de măsline are un nivel crescut de grăsimi mononesaturate, în special acid oleic.

Uleiul de măsline este foarte bine tolerat de stomac, fiind recunoscută funcţia protectoare a acestuia în cazul unor afecţiuni precum gastrita sau ulcer. În acelaşi timp, activează secreţia bilei şi a hormonilor pancreasului într-un mod mult mai eficient decât medicamentele prescrise, astfel se reduce riscul pietrelor la vezica biliară.

Datorită conţinutului, s-a constatat că odată consumat, uleiul de măsline taie pofta de mâncare, din acest motiv este indicat persoanelor care îşi doresc să dea jos câteva kilograme.

Studiile spaniole au evidenţiat faptul că includerea uleiului de măsline în alimentaţie poate preveni apariţia cancerului de colon. O lingură sau două de ulei de măsline administrate dimineaţa, în combinaţie cu cafea, favorizează digestia şi ajută la asimilarea vitaminelor şi a sărurilor minerale.


Distribuie