Probabil te-ai obişnuit să foloseşti aceste două alimente pentru a vindeca durerile în gât sau răguşeala, neştiind că ele sunt extrem de bune şi pentru mahmureală, scrie bzi.ro.  Încălzeşte un ibric cu apă fierbinte şi adaugă-le pe cele două, deoarece ele vor da o mână de ajutor organismului tău, care are trebuie să proceseze alcoolul.

Banane

Atunci când bei, nevoia de a merge la toaletă este din ce în ce mai mare, ceea ce înseamna şi că organismul tău se deshidratează enorm. Bananele conţin potasiu, un compus care ţine la distanţă greaţă şi oboseală caracteristice mahmurelii.

Sucul cu lămâie

Sucurile carbogazoase care conţin lămâie galbenă şi verde ar putea reprezenta cheia în tratarea mahmurelii, întrucât ajută corpul să proceseze alcoolul, potrivit unui studiu realizat de cercetătorii chinezi.
Băuturile carbogazoase care conţin lămâie s-au numărat printre cele care grăbesc procesul ALDH, astfel că alcoolul este metabolizat mai repede, iar perioada de mahmureală scade. 

Un mic dejun consistent

Nu există dovezi ştiinţifice care să arate că o felie de şuncă şi o omletă pot face minuni în privinţa mahmurelii, deşi unii preferă un meniu “gras” pentru a elimina alcoolul. Totuşi, nutriţioniştii spun că este suficient să ai un mic dejun consistent cu alimente uşor digerabile, cum ar fi cerealele integrale, ca să scapi de arsurile la stomac.

Apa din belşug

Deshidratarea este vinovată pentru starea de rău pe care o resimţi în mahmureală. Înlocuieşte lichidul pierdut cu apă şi sucuri naturale.

Michelada

Michelada este un cocktail mexican obţinut din bere amestecată cu suc de roşii, lamaie, sosuri variate şi condimente. El se serveşte într-un pahar răcit în prealabil, cu sare presarată pe margini şi poate fi regăsit sub o mulţime de variaţiuni în întreaga America Latina, cu mici modificări la nivel de preparare în funcţie de ţara în care te afli.

Ghimbir

Ghimbirul este folosit demult pentru combaterea greţurilor şi a răului de mare, deci poate fi adaptat de minune pentru combaterea mahmurelii. Prepară puţin ceai din rădăcina acestei plante şi apă fierbinte, adaugă apoi sucul de la o portocală şi zeama de la jumătate de lămâie peste ele. Nu în ultimul rând, pune şi o linguriţă de miere ca să îndulceşti băutura.

Murături

Poţi să deschizi şi un borcan cu murături înainte de a merge la culcare. În Bulgaria se spune că un pahar de iaurt din lapte de oaie te va scăpa de durerile de stomac. Irlandezii au, însă, unul dintre cele mai ciudate remedii. Tradiţia populară spune că o persoană care suferă de mahmureală trebuie îngropată până la gât în nisip umed, dacă vrea să se trezească rapid dupa beţie.

Bloody Mary

Un remediu de urgenţă poate fi încă o gură de tărie. Zicala “cui pe cui” se scoate este valabila în cazul mahmurelii. Dacă nu trebuie să te prezinţi urgent la muncă şi nici nu trebuie să te conduci maşina poţi să îţi începi dimineaţa cu un Bloody Mary. Explicaţia? Organismul va fi preocupat să se lupte cu noua cantitate de alcool şi s-ar putea să scapi pentru moment de neplăcutele simptome, în timp ce sucul de roşii va aduce câteva vitamine bune în organism.

Ciorba de burtă

Dacă numai gândul la această ciorbă îţi provoacă o stare neplăcută, află că în Turcia şi în Mexic ea este considerată un remediu excelent împotriva mahmurelei.