Uimeşte-ţi iubitul preparând la cină salata Waldorf

Distribuie

Este o salată uşoară şi foarte gustoasă, pe care o poţi prepara chiar în seara îndrăgostiţilor. Aceasta este perfectă pentru a petrece o seară romantică alături de iubitul tău.Vezi mai jos cât de simplu se prepară.

Salată Waldorf, ingrediente necesare: 4 mere (se recomandă renete – de mare efect sunt și merele crețești), 200 grame țelină (rădăcină), 12-15 nuci, 250-300 grame de maioneză, scrie fabuloase.ro.

Salată Waldorf, mod de preparare: Merele și țelina se spală, se curăță și se dau printr-o răzătoare mare. Nucile se sparg, se curăță de coajă, se prăjesc puțin la cuptor pentru a se zdrobi mai ușor, apoi se bat în piuliță, dar nu prea tare, pentru a se sparge mai mari. Totul se înglobează în maioneză.

Salata Waldorf se aranjează pe un platou și poate fi ornată cu fructe, ca de exemplu: bobițe de rodie, struguri (de preferat soiul fără sâmburi), rondele de kiwi, feliuțe de portocală sau mandarină, etc.

Salată Waldorf, istoric: Salata Waldorf a fost creată între anii 1893 și 1896 la hotelul Waldorf din New York (precursorul hotelului Waldorf-Astoria, care a luat naștere prin unirea hotelurilor Waldorf și Astoria). Oscar Tschirky, maître d’ôtel-ul de la Waldorf, este considerat a fi autorul rețetei salatei Waldorf.


Distribuie