Ţuica de prune, MEDICAMENT şi nu drog. Vezi de ce

Distribuie

Alcoolul consumat în cantităţi normale, nu dăunează, mai cu seamă dacă vorbim despre ţuică. Aceasta poate să fie medicament pentru foarte multe maladii. Secretul constă în cât consumăm zilnic.

Ţuica de prune este un medicament de excepţie şi acest lucru îl spu nu numai americanii, ci şi nemţii. Consumată în cantităţi normale, numai 30 de mililitri pe zi, ţuica de prune protejează inima şi combate bolile de stomac şi de bilă.

Cercetătorii americani au descoperit că în ţuica de prune se află o enzimă care reduce depunerile de colesterol de pe artere.

Deasemenea, în cantităţi mici, poate fluidiza sângele, prevenind astfel formarea cheagurilor, are efect bun asupra neuronilori şi poate stimula memoria.

La persoanele trecute de 60 de ani, consumul moderat de alcool reduce riscul de demenţă şi Alzheimer.

Ţuica are în compoziţie o cantitate foarte mare de fier, aşa că se recomandă şi anemicilor.
Băutura de prune, chiar şi fiartă, nu-şi pierde constituenţii, are calitatea de a regla funcţiile hepatice datorită conţinutului bogat de vitamine A, B, C, D1 şi D2.
Cel mai recomandat este ca ţuica de prune să se bea ca aperitiv cu 10-15 minute înainte de masă, în acest fel având efect maxim. Dacă se bea ţuică înainte de masă, nu se mai consumă apoi nicio băutură.


Distribuie
..