TREBUIE SĂ ŞTII! Cele mai sănătoase băuturi pentru organismul tău

Distribuie

Pentru a te menţine în formă cât mai bună, nutriţioniştii recomandă renunţarea la băuturile cu un conţinut ridicat de alcool, zahăr sau băuturile acidulate în exces. Alcoolul şi zahărul, deshidratează mai rapid, pielea rămânând mai sensibilă la radiaţii. Vezi care sunt cele mai sănătoase băuturi pentru organismul tău!

Apa – cea mai valoroasă băutură rămâne a fi apa. Aceasta detoxifică şi protejează cel mai bine împotriva deshidratării. Consumul de apă are un efect pozitiv asupra vaselor de sânge şi a articulaţiilor. Cantitatea de apă necesară organismului creşte vara, deci bea cât mai multă apă acum.

Sucul de rodie – rodia normalizează activitatea inimii şi vaselor de sânge. Este sucul cu cel mai înalt conţinut de antioxidanţi care poate preveni cancerul. Consumul unui astfel de suc va fi util pentru hipertensiune şi pentru anemie.

Ceaiul de mentă -ceaiul de mentă are variate beneficii. Acesta calmează, reduce stresul, ajută la combaterea insomniei. Consumul de ceai de mentă mai poate combate diverse probleme de stomac, care implică problemele legate de sănătatea sistemului digestiv. Ceaiul verde este considerat şi o măsură curativă pentru flatulenţă.

Chefir – nu este un secret că acest produs normalizează digestia.Chefirul sprijină funcţia intestinelor şi previne constipaţia. Cantitatea normală de consum de chefir pe zi este de până la jumătate de litru.

Sucul de mere – are un afect benefic asupra ficatului, rinichilor şi vezicii urinare. Acesta este bogat în potasiu şi reduce nivelul colesterolului „rău”. Pentru că are un conţinut caloric ridicat, nu trebuie să-l bei ca pe apă. Două pahare de suc de mere pe zi, vor fi suficiente.

Sucul de afine – datorită conţinutului ridicat de vitamina C, sucul natural de afine întăreşte sistemul imunitar, stimulează buna funcţionare a minţii, previne afecţiuni cardiace şi maladii precum cancerul.

Ceaiul de muşeţel -are un efect antibacterian, calmează şi relaxează nervii. Având proprietăţi antispastice, acesta intervine pe toată musculatura având un efect de relaxare: previne crampele musculare (cârceii), este util pentru senzaţiile de vomă.


Distribuie
..