TREBUIE să găteşti CIORBĂ albă de PĂSTĂI

Distribuie

Cuvântul ciorbă provine din limba turcă, ca şi multe dintre reţetele de ciorbă. Pe aceasta merită să o încercaţi, mai ales că acum pieţele sunt pline cu fasole păstăi.

INGREDIENTE

  • 1/2 Kg păstăi de fasole
  • 1 morcov
  • 1/2 ţelină mijlocie
  • 2 ardei verzi
  • 2 roşii
  • 1 ceapă
  • 3-4 căţei de usturoi
  • leuştean
  • kefir ori smântână
  • 1/2 pahar cu ulei
  • 2 căni cu borş
  • sare

MOD de PREPARARE

Punem oala pe foc, aşteptăm să se încălzească după care turnăm în ea 1/2 de pahar de ulei şi 3-4 litri de apă. Lăsăm să fiarbă.

Adăugăm pe rând: întâi ceapa tăiată mărunţel şi o fierbem cam 10 minute fără capac, ca să-i dispară mirosul pregnant. După asta, păstăile curăţate şi rupte în bucăţi aproximativ egale; după 10-15 minute, legumele tăiate cubuleţe – morcovul, ţelina, pe care le fierbem cu capacul pus, la foc mic, şi după alte 10 minute ardeiul şi roşiile cubureţe. Potrivim din sare şi adăugăm borşul fiert separat şi curăţat de spumă.

Când toate astea s-au fiert adăugăm usturoiul tocat, fără a mai fierbe deloc: stingem focul imediat!

Amestecăm smântâna sau kefirul cu câteva linguri din zeama fierbinte şi punem amestecul în oală împreună cu leuşteanul tocat fin.


Distribuie