Tratează CANCERUL dar și multe alte boli. Iată care sunt beneficiile MERELOR
Merele sunt, fără îndoială, unele din cele mai apreciate și consumate fructe în toată lumea. Mai mult decât atât, ele sunt un adevărat izvor de sănătate. Se spune că un măr pe zi, ține doctorul departe și acesta nu este doar un simplu proverb, ci adevărul.
Iată care sunt beneficiile merelor consumate zilnic:
Scade colesterolul
Oamenii care mănâncă 2 mere pe zi, reduc nivelul colesterolului cu aproximativ 16%.
Ajută bolnavilor de diabet
Pectina din mere furnizează acid galacturonic, care scade nevoia de insulină a organismului.
Tratează astmul
Un studiu a arătat că bebelușii femeilor care mănâncă multe mere în timpul sarcinii, au un risc mai mic de a se îmbolnăvi de astm, decât cei ai mamelor care au mâncat puține mere.
Previne cancerul pulmonar
Potrivit unui studiu făcut pe 10.000 de oameni, cei care au mâncat cele mai multe mere au avut un risc cu 50% mai mic de a dezvolta cancer pulmonar. Deasemenea, previne cancerul la sân.
Previne cancerul de colon
Pectina din mere scade riscul de cancer de colon și ajută la menținerea unui tract digestiv sănătos.
Previne cancerul de ficat
În urma unui studiu, șobolanii hrăniți cu coji de mere au avut un risc cu 57% mai mic de a se îmbolnăvi de cancer la ficat.
Protejează oasele
Florizina, un flavonoid găsit în mere, întărește oasele și le protejează împotriva osteoporozei.
Previne Alzheimer-ul
Quercetina din mere protejează celulele creierului de radicalii liberi care distrug neuronii.