Tratează CANCERUL dar și multe alte boli. Iată care sunt beneficiile MERELOR

Distribuie

Merele sunt, fără îndoială, unele din cele mai apreciate și consumate fructe în toată lumea. Mai mult decât atât, ele sunt un adevărat izvor de sănătate. Se spune că un măr pe zi, ține doctorul departe și acesta nu este doar un simplu proverb, ci adevărul.

Iată care sunt beneficiile merelor consumate zilnic:

Scade colesterolul

Oamenii care mănâncă 2 mere pe zi, reduc nivelul colesterolului cu aproximativ 16%.

Ajută bolnavilor de diabet

Pectina din mere furnizează acid galacturonic, care scade nevoia de insulină a organismului.

Tratează astmul

Un  studiu a arătat că bebelușii femeilor care mănâncă multe mere în timpul sarcinii, au un risc mai mic de a se îmbolnăvi de astm, decât cei ai mamelor care au mâncat puține mere.

Previne cancerul pulmonar

Potrivit unui studiu făcut pe 10.000 de oameni, cei care au mâncat cele mai multe mere au avut un risc cu 50% mai mic de a dezvolta cancer pulmonar. Deasemenea, previne cancerul la sân.

Previne cancerul de colon

Pectina din mere scade riscul de cancer de colon și ajută la menținerea unui tract digestiv sănătos.

Previne cancerul de ficat

În urma unui studiu, șobolanii hrăniți cu coji de mere au avut un risc cu 57% mai mic de a se îmbolnăvi de cancer la ficat.

Protejează oasele

Florizina, un flavonoid găsit în mere, întărește oasele și le protejează împotriva osteoporozei.

Previne Alzheimer-ul

Quercetina din mere protejează celulele creierului de radicalii liberi care distrug neuronii.


Distribuie