Surprinde-ţi familia cu reţeta celui mai rafinat desert: TORT de ciocolată albă

Distribuie

Acest tort este rafinat, delicios și ideal pentru o aniversare dar şi pentru un weekend minunat în familie. Vezi aici cât de simplu se prepară un desert care cu siguranţă îi va uimi pe toţi cei dragi.

Ingrediente:

Pentru blat: 200 g zahăr pudră 3 ouă 120 g unt 250 g făină 1/2 plic praf de copt 25 g cacao 200 ml lapte ulei pentru uns formă, scrie clickpoftabuna.ro

Pentru umplutură: 500 ml frişcă 500 g ciocolată albă Pentru decor: ciocolată neagră.

Mod de preparare: Pentru blat, baţi albuşurile spumă. Freci zahărul împreună cu gălbenuşurile şi cu untul. Adaugi făina cernută şi praful de copt. Pui cacaua şi, spre sfârşit, încorporezi şi albuşurile. Torni laptele, treptat, şi amesteci bine. Ungi cu ulei forma de tort, torni compoziţia şi dai la cuptor 20-30 de minute. Laşi să se răcească. Pentru umplutură, pui la foc jumătate din cantitatea de frişcă, iar restul laşi la frigider.

Când s-a încălzit, adaugi în ea ciocolata albă mărunţită. Amesteci repede să se topească. Nu trebuie să fiarbă, pentru că se poate tăia. Ţii compoziţia la rece până a doua zi, când mixezi crema de ciocolată şi încorporezi în ea frişca păstrată şi bătută.

Tai blatul în trei şi întinzi cremă pe fiecare felie, apoi îmbraci tortul în restul de cremă. Dai la frigider.

Timp de preparare: 12h 1 tavă.


Distribuie
..