Supa de USTUROI, mai activă decât orice ANTIBIOTIC

Distribuie

Usturoiul este recunoascut ca fiind unul dintre cele mai eficiente alimente medicament, dar despre miraculoasa supă de usturoi se spune că este mai activă decat orice antiobiotic. Supa este utilă în gripe şi răceli, în afecţiuni pulmonare şi infecţii respiratorii, este utilă în tratarea infecţiilor cronice şi în rezolvarea unor probleme infecţioase, de natură microbiană, ale tractului urinar

Pune la fiert în apă cu sare, spatele a doi pui şi patru aripi de pui, într-un litru de apă. Adună spuma şi lasă să fiarbă la foc mic până ce zeama ajunge la jumătate. Dă deoparte şi strecoară supa.

Pentru miraculoasa supă de usturoi ai nevoie de 50 de căţei de usturoi curăţaţi ( important este ca numărul căţeilor trebuie sa fie aproximativ 50) şi striviţi uşor cu lama cuţitului.

Mai ai nevoie de 100 de grame de unt, două linguri de ulei de măsline, doua- trei cepe mari tocate mărunt şi un amestec, după gustul tău, de cimbru uscat şi foi de dafin, la care adaugă şi o legatură mare de pătrunjel proaspăt.

Pune untul la topit într-o tigaie, adaugă uleiul, şi pune la călit ceapa. După câteva minute pune usturoiul şi căleşte totul pentru 10 minute la foc mic. Într-un vas pune supa de pui, adaugă 500 de mililitri de apa şi pune toate ierburile (mai puţin pătrunjelul proaspăt). Când clocoteste, pune amestecul de ceapă şi usturoi, cu tot cu sos. Acoperă şi fierbe la foc mic pentru 15 minute.

Cu un blender vertical transformă totul în cremă. Adaugă în supa de usturoi două linguri de smântână şi o ceaşcă de lapte. Potriveşte gustul cu sare şi piper. Lasă totul să dea într-un clocot şi dă deoparte. Adaugă pătrunjelul tocat mărunt.

Se poate păstra 2-3 zile la frigider şi se consumă o cană la fiecare masă.

femeia.ro


Distribuie