Sucul de roşii elimină alcoolul din organism

Distribuie

Numeroase studii au arătat că sucul de roşii accelerează semnificativ eliminarea alcoolului de către ficat. S-a demonstrat că, în cazul sucului de roşii, alcoolemia a scăzut mult mai mult după o oră şi că, în medie, alcoolul din organism dispare total după cinci ore cu apă şi după patru ore cu suc de roşii.

Examinările sunt destul de uimitoare. În cadrul unei cercetări s-a măsurat evoluţia alcoolemiei într-un  grup de voluntari, cărora li s-a dat să bea 500 ml de apă plată si 10 ml de „shochu”, o bautură  originară din Japonia, cu un conţinut de alcool de 25%. Dupa câteva zile, ei au primit aceeaşi cantitate de „shochu”, însoţită însă de 50 ml de suc de roşii.Viteza de eliminare a alcoolului de către ficat este  egală  şi proprie fiecărui individ (reperul este de 0,15 g pe litru de sânge şi pe oră).

Într-un alt experiment s-a  injectat unor soareci molecule specifice sucului de roşii, precum şi o cantitate mică de alcool, astfel s-a demonstrat că activitatea unor enzime cheie produse de ficat s-a accentuat.

Deci, cine consumă mult suc de roşii nu poate împiedica totuşi alcoolul să producă efecte dăunătoare, însă poate cât de cât să-l  elimine  din organism. După unul sau două pahare de alcool, se recomandă să se treacă la altceva şi, de ce nu, la suc de roşii.

Descoperă mai multe informaţii despre beneficiile consumului de roşii

1. Este bogat în vitamine: Un singur pahar cu suc de roşii te ajută să oferi organismului doza necesară din vitaminele A şi C.

2. Luptă împotriva cancerului: cea mai recunoscută dintre beneficii ale sucului de roşii este
licopenul, o substanţă deosebit de puternică  şi eficientă în luptă împotriva cancerului.

3. Întăreşte sistemul imunitar: când ai sistemul imunitar slăbit este recomandat să consumi zilnic, pe o perioadă de cel puţin două săptămână, câte un pahar cu suc proaspăt de roşii.

4. Scade nivelul colesterolului: Dacă în urma analizelor ai descoperit că nivelul colesterolului a depăşit limita normală, renunţă la grăsimi şi consumă zilnic câte un pahar cu suc proaspăt de roşii.

5. Stimulează digestia: în cazul în care ai probleme digestive, sucul de roşii este unul dintre cele mai bune elemente pe care le poţi utiliză în avantajul tău.

6. Ajută la întărirea oaselor: Un pahar cu suc de roşii consumat zilnic este de mare ajutor în procesul de întărire a oaselor.

Cum să prepari sucul de roşii la tine acasă

Pentru un pahar de suc de roşii ai nevoie de:
–   3 roşii de dimensiune medie,
–   o linguriţă de zeamă proaspătă de lămâie,
–   un praf de sare şi unul de busuioc.

Spală roşiile, taie-le în bucăţi de aceeaşi dimensiune, îndepărtează cotoarele şi adaugă bucăţile de roşii în blender, alături de praful de sare şi busuoic. Toarnă sucul în pahar şi adaugă zeama de lămâie. Este de preferat să consumi acest suc înainte de masa de prânz.

 


Distribuie
..