Studiu: Vinul alb distruge dinţii mai repede decât vinul roşu

Distribuie

Oamenii de ştiinţă de la Universitatea din Connecticut au făcut un experiment prin care au demonstrat că vinul alb este benefic pentru inimă. Mai mult, un pahar de vin alb este de două ori mai benefic decât un pahar de vin roşu. Concluzia: mai bine serveşti un pahar de vin alb decât două pahare de vin roşu.

Chiar dacă studiile demonstrează că vinul alb este benefic pentru organism, înainte de a-l consuma, se recomandă să mergem la o consultaţie la medic.

Să ştiţi că vinul alb conţine substanţe cu efect antiinflamator. Cercetările au demonstrat că în vinul alb şi în vinul roşu calităţile se regăsesc în coaja boabelor de struguri, însă vinul alb este obţinut, de cele mai multe ori, prin separarea acesteia de miezul fructului.

Nu trebuie să consumaţi orice fel de vin, alegeţi doar vinurile bune, calitative şi sigure.

Pe zi este recomandabil două pahare de vin alb. Această cantitate este absolut limitată de fiecare organism.

Mai nou, consumul de vin alb previne şi bolile cerebrale degenerative, de tip Alzheimer. Vinul este şi un calmant excelent, studiile au demonstrat că persoanele care beau vin zi de zi răcesc mai rar sau deloc.

Vinul se interzice însă copiilor, femeilor însărcinate şi care alăptează, persoanelor cu afecţiuni hepative, cu probleme cardiace grave, celor care suferă de epilepsie.

Dacă îl consumăm seara, înainte de culcare, vinul induce somnul calm, liniştit, odihnitor. S-a constatat că vinul alb fortifică oasele şi menţine densitatea acestora în cazul femeilor aflate în menopauză.

Pe lângă efectele pozive, vinul alb distruge mai rapid smalţul dinţilor.

Consumaţi vin alb în cantităţi strict limitate, iar dacă nu sunteţi siguri de sănătatea voastră, mergeţi la o consultaţie la un specialist.


Distribuie
..