STUDIU: Consumul de vin nu dăunează sarcinii

Distribuie

Este cunoscut faptul că băutura în timpul sarcinii pune fătul la risc, aducând o serie de anomalii şi dezvoltă chiar sindromul alcoolic fetal. Cu toate acestea oamenii de ştiinţă britanici recomandă femeilor însărcinate să bea cel puţin două pahare de vin pe săptămână.

„Cantitate mică de alcool nu dăunează nici mamei sau copilului”, spun cercetătorii.
Chiar dacă oficial se recomandă să se evite băuturile alcoolice, cercetările au arătat că mici cantităţi de vin nu afectează negativ dezvoltarea fătului.
Studiul a implicat 11.000 de mame şi copiii lor, care au fost în vârsta de 6-7 ani.

Femeile care beau fără frică aproximativ 175 ml de vin în timp ce erau gravide, nu au afectat dezvoltarea intelectuală sau comportamentul copiilor. Mai mult decât atât, mamele care au consumat o cantitate foarte mică de vin sau bere, au născut copii mai deştepţi, rezolvând teste de matematică mai uşor şi mai rapid.

Dacă nu eşti  gravidă, cercetătorii susţin că 2 pahare de vin pe zi aduc o viaţă mai bună. Studiul lor a arătat că persoanele care beau cantităţi moderate de alcool, nu mai mult de 14 pahare pe săptămână şi nu mai mult de trei pe zi pentru femei şi patru pe zi pentru bărbaţi, au rezultate generale mai bune.

Calitatea vieţii a fost măsurată prin “prestaţii de sănătate”, care i-a în considerare factori cum ar fi dexteritate, emoţie, cunoştinţe şi mobilitate.

Totuşi, mulţi medici sunt încă susceptibili cu privire la siguranţa consumului de alcool în sarcină chiar şi în cantităţi foarte mici. Majoritatea susţin că gravidele nu ar trebui să bea deloc alcool, mai ales din cauza faptului că nu s-a descoperit un nivel sigur de alcool pe care acestea ar trebui să îl consume.


Distribuie
..