Studiu: care sunt mâncărurile ce creează dependență

Distribuie

Cercetătorii de la Universitatea din Michigan au creat o listă cu alimentele ce creează cea mai mare dependență.

Studiul publicat aici a avut un număr de 384 participanți cu vârste cuprinse între 18 și 23 de ani. Aceștia au folosit scara Yale pentru adicția pe care o creează alimentele.

Participanților li s-au arătat poze cu alimente și au fost întrebați cu care dintre ele au avut probleme de adicție (n-au putut să se oprească din mâncat, au mâncat mai mult decât și-au propus, au renunțat la alte activități pentru felul acela de mâncare etc).

Studiul a arătat că, din cele 35 de alimente, cele care fuseseră procesate și care conțineau o cantitate mare de grăsime sau un nivel glicemic ridicat erau asociate cu dependența alimentară. Alimentele sănătoase s-a situat la coada listei.

Cercetătorii au făcut un top 20 al celor mai periculoase alimente din punct de vedere al adicției. Pe primul loc s-a situat pizza, una dintre cele mai iubite preparate din lume.

  1. Pizza
  2. Ciocolata
  3. Chipsurile
  4. Fursecurile
  5. Înghețata
  6. Cartofii prăjiți
  7. Cheesburgerii
  8. Sucurile acidulate
  9. Torturile
  10. Brânza
  11. Baconul
  12. Puiul prăjit
  13. Ruladele
  14. Popcorn cu unt
  15. Cerealele
  16. Jeleurile
  17. Friptura
  18. Brioșele
  19. Nucile
  20. Ouale

unica.ro.


Distribuie