Ştii să faci OUĂ SCOŢIENE. Iată o reţetă uşor de realizat
Vrei să-ţi uimeşti familia sau prietenii la următoarea sărbătoare? Pregătește-le pentru picnic, drept aperitive la întâlnirile cu prietenii, pentru pachetul de la birou și chiar pentru micul dejun.
INGREDIENTE
carne tocată de pui sau amestec
ouă
mărar, pătrunjel
folie alimentară pentru împăturit
MOD de PREPARARE
Ouăle se fierb înainte şi se curăţă de coajă.
1. Împarte amestecul de carne în 4 chiftele de dimensiuni egale. Așază o chiftea pe o bucată mare de folie alimentară și acoper-o bine. Asigură-te că ai suficient loc pentru a o aplatiza.
2. Folosește-ți mâinile sau un sucitor pentru a întinde cât mai subțire carnea. Încearcă să obții o formă ovală.
3. Despachetează și așază oul în centru. Ajută-te de folia alimentară să împachetezi oul. Sigilează bine carnea în jurul oului.
4. Încinge uleiul într-o tigaie adâncă. Va fi suficient de fierbinte atunci când, după ce arunci în ulei puțin pesmet, acesta se va rumeni în doar 10 secunde.
5. Folosește o sită specială pentru prăjit sau o spumieră pentru a scufunda ouăle în uleiul încins. Dă focul mai mare, pentru că temperatura uleiului va scădea în momentul în care vei introduce ouăle.