Ştii cât de periculoasă este frişca din magazin? Are un aditiv care provoacă cancerul pulmonar

Distribuie

Foarte mulţi dintre noi cumpărăm frisca din comerţ pentru prăjituri sau să o consumăm cu fructe şi o mai dăm şi copiilor! Potrivit specialiştilor, acest produs este însă extrem de periculos pentru sănătate. Frisca pe care o cumpărăm din magazine ne poate îmbolnăvi grav!

Prin urmare, acest produs nu are nicio legatură cu frisca făcută în casă. 

“Ce cumpărăm de fapt când alegem de pe raftul supermarketului „frisca extrem de delicioasă”? Ingredientele acestui produs sunt: apa, grăsimi vegetale, stabilizatori: sirop de sorbitol (E402ii), hidroxipropilceluloza (E 463), faină de roscove (E 401), caragenan (E 407), proteine din lapte, sare, emulgatori: stearoil-lactat de sodiu (E 481), mono şi digliceride din acizii grasi (E 471), lecitină de soia (E 322), aromatizanţi, îndulcitori: sucraloză, coloranţi beta-caroten (E 160a), stabilizatori: fosfat de sodiu (E 339), gaz inert: protoxid de azot (E 942). Cumpărăm de fapt un înlocuitor de frişcă cu profil nutriţional profund dezechilibrat, o combinaţie de aditivi extrem de periculoşi (betacaroten E160a creşte riscul apariţiei cancerului pulmonar). De fapt, cumpărăm ceva care aduce a gustul, aroma şi textura produsului natural numit frişcă. Chiar dacă nu conţine zahăr, aceasta „frişcă extrem de delicioasă” nu oferă niciun avantaj, deoarece chiar şi zahărul este înlocuit cu edulcoranţi artificiali nocivi”, explică specialiştii consultaţi de site-ul parintialtfel.ro.


Distribuie