Şpriţ de pepene galben, un cocktail INDETIT pentru această vară. Iată reţeta

Distribuie

Cauţi un cocktail deosebit pentru această vară? Şpriţul de pepene galben este cea mai bună alegere. Procesul de preparere nu necesită să ai abilităţi de barman. Dacă ţi-a rămas puţin vin acasă şi nu ştii ce să faci cu el, o metodă ingenioasă de a-l folosi este să prepari şpriţul fructat.

Pentru prepararea şpriţului vei avea nevoie de:
– 500 g de pepene galben, tăiat în bucăţele, plus bilute decupate pentru servit;
– coaja rasă şi zeama de la 2 limes;
– 100 ml suc de mere;
– 200-250 ml de vin alb rece;
– limonadă rece, gheaţă zdrobită şi câteva frigărui de bambus (opţional) pentru servit.
 
Cum prepari cocktailul?

1. Se pun bucăţile de pepene împreună cu zeama de lime şi sucul de mere într-un blender.
2. Se mixează până când se obţine un amestec omogen, apoi se adaugă coaja rasă de lime.
3. Se acoperă şi se lasă la frigider până la servire.
4. Pentru servit, se pune amestecul de pepene galben într-o carafă mare, în care se toarnă cantităţi egale de vin şi limonadă.
5. Se amestecă bine. Se înfig biluţe de pepene pe beţe de frigărui.
6. Se pune în fiecare pahar câte o frigăruie şi gheaţă zdrobită, după preferinţă, apoi se completează cu şpriţul de pepene.


Distribuie