Specialiştii în nutriţie spun ADEVĂRUL despre cartofii prăjiţi. Iată care este acesta

Distribuie

Despre cartofii prăjiţi s-a spus că ar dăuna siluetei şi că provoacă diverse boli grave. Au fost efectuate studii şi nutriţioniştii din întreaga lume au afirmat că nu sunt cartofii prăjiţi una dintre cele mai nocive feluri de mâncare.

În timp ce unele cercetări afirmă că mâncărurile prăjite dăunează siluetei şi aduc obezitate, atacuri de cord şi diabet, un studiu recent efectuat pe mai mult de 40.000 de adulţi a descoperit că oamenii care au consumat cele mai multe mâncăruri prăjite nu au prezentat un risc mai mare de afecţiuni cardiace sau moarte prematură.

Un alt studiu, spre deosebire de acesta a fost realizat în rândul femeilor mai plinuţe şi s-a descoperit chiar un efect benefic al mâncărurilor prăjite asupra nivelurilor de insulină.

O explicaţie veridică a rezultatelor este că studiile au variat în ceea ce priveşte tipurile de ulei şi grăsimi folosite la prăjit.

Participanţii la primul studiu au utilizat, în principiu, uleiuri de măsline şi de floarea soarelui, iar cei care au observat beneficii, au consumat mâncare bogată în ulei de măsline extra-virgin.


Distribuie
..