Souvlaki, frigăruile grecilor! Vezi AICI cum se prepară

Distribuie

Dacă vrei să îţi impresionezi oaspeţii cu o reţetă delicioasă şi uşor de preparat, nu există o alegere mai bună decât această reţetă de souvlaki. Se găteşte rapid şi nu ai nevoie de mare telent culinar. Vezi mai jos cât de simplu se prepară.

Iată reţeta, potrivit fabuloase.ro.

Souvlaki, ingrediente pentru 8 porții:

– 1 kilogram pulpă de porc;

– 1/4 cană zeamă de lămâie;

– 1/2 linguriță sare;

– 1/2 piper proaspăt măcinat;

– 1 linguriță oregano;

– 2 lingurițe usturoi tocat mărunt;

– 1/4 cană ceapă rasă;

– 2 lingurițe ulei de măsline;

Garnitură: 2 cepe mari, tăiate peștișori subțiri, 1 linguriță oregano, piper măcinat și boia iute, după gust, 4 linguri ulei de măsline.

Souvlaki, mod de preparare: Tăiați carnea cubulețe cu latura de circa 3 centimetri și puneți-o într-un castron. Combinați sucul de lămâie, uleiul, sarea, piperul, oregano, usturoiul și ceapa rasă și turnați totul peste carne. Amestecați, acoperiți vasul și lăsați la marinat cel puțin 2 ore (nu mai mult de o noapte).

Pregătiți grătarul. Înfigeți bucățile de carne pe 8 frigărui. Frigeți-le până se rumenesc bine pe toate părțile.

Pregătiți garnitura. Încingeți uleiul într-o tigaie. Prăjiți toate ingredientele circa 5 minute, amestecând continuu, la foc mediu spre mare; aveți grijă să nu ardeți ceapa. Serviți imediat fiecare frigăruie pe câte o pită, cu un pic de ceapă prăjită și tzatziki.

Despre Souvlaki: Souvlaki este o rețetă tradițională grecească ce, le origini, se prepara cu carne de miel. Puteți folosi la fel de bine și carne de vițel, caz în care puteți adăuga în marinată puțin sos de roșii. Nu înghesuiți bucățile de carne pe țepușe, lăsați măcar câțiva milimetri între ele.

 


Distribuie